Jonge ambtenaren interviewen jongeren op straat

Momenteel loopt er een onderzoek onder Oudewaterse jongeren in de leeftijd van 18-24 jaar. Zij kunnen via www.oudewater.nl/jongeren een vragenlijst invullen. Om de respons te vergroten gaan zaterdag 26 januari jonge enquêteurs met vragenlijsten op pad, zowel in de stad als bij FC Oudewater.

Oudewater telt circa 700 jongeren in de leeftijd van 18-24 jaar. Een grote doelgroep. De gemeente wil graag meer inzicht krijgen in wat deze jongeren bezighoudt en wat zij eventueel van de gemeente verwachten. Bijvoorbeeld op het gebied van uitgaan, werkgelegenheid, wonen en sport, om maar een paar onderwerpen te noemen. Een onderzoek moet daarover meer informatie opleveren.

Vier jonge ambtenaren die affiniteit hebben met de doelgroep, stelden de enquête samen. Daar blijft het niet bij. Deze jeugdige initiatiefnemers gaan zaterdag 26 januari de straat op om Oudewaterse jongeren te interviewen. Ze zijn te vinden in de stad en gaan naar plekken waar jongeren zich (mogelijk) ophouden. Ook schieten ze jongeren aan bij FC Oudewater op sportcomplex Markveld. ,,Het zou mooi zijn we om uiteindelijk een respons te krijgen van minimaal 100 jongeren. Op die manier krijgen we een goed beeld van wat jongeren in Oudewater graag willen’’, zegt Susanne Smit, één van de opstellers van de enquête. Eind februari 2019 hopen zij en haar collega’s de uitkomsten van hun onderzoek te presenteren.

Liever online invullen? Geen probleem: www.oudewater.nl/jongeren. Wie dat leuk vindt, kan via het Instagram-account (jongerenoudewater) het verloop van de enquête volgen.