Langs Oudewaters Kerkenpad

Een wandeling door de kerkelijke geschiedenis van onze 750 jarige stad. Langs Oudewater Kerkenpad  is een gezamenlijk initiatief van zes kerken in Oudewater: de Grote of Sint-Michaëlskerk, de Ontmoetingskerk, de Oud-katholieke Kerk, de Bijbelgemeente Dabar, de Ambassade van het Koninkrijk van God en de Sint Franciscuskerk.

Op vrijdag 21 augustus en zaterdag 22 augustus 2015 wordt dit “Kerkenpad” georganiseerd en voert langs maar liefst 14 verschillende locaties. Gebouwen die normaal niet toegankelijk zijn, zullen deze twee dagen hun deuren openen. Een schat aan religieus erfgoed is te zien! In alle deelnemende kerken is een tentoonstelling ingericht met als thema “dopen”.
Een looproute voert de deelnemers langs godsdienstig verleden en heden van Oudewater. De folder “Langs Oudewaters Kerkenpad” is te verkrijgen bij alle deelnemende kerken en bij het TIP  in de Leeuweringenstraat in Oudewater.

Langs Oudewaters Kerkenpad ook een orgeltour

Op vrijdag 21 augustus zal een orgeltour langs vijf Oudewaterse kerkenorgels in vier verschillende kerken worden gehouden. De orgeltour start om 11.30 uur in de Oud katholieke Kerk. Daarna om 12.30 uur in de Ontmoetingskerk, om 13.30 uur in de Sint Franciscuskerk en als laatste om 14.30 uur in de Grote of Sint-Michaëlskerk. De deelname aan deze orgeltour is gratis.