Uitvoering van de Marinierskapel der Koninklijke Marine op de Regionale Veteranendag in Oudewater

Op zaterdag 21 juni 2014 is voor het eerst een Regionale Veteranendag in Oudewater. Het hoogtepunt is een optreden van de befaamde Marinierskapel der Koninklijke Marine in het bijzijn van de Commissaris van de Koning. De Regionale Veteranendag is opgezet om het onderlinge contact tussen oud-strijders te stimuleren. Tegelijkertijd wil de gemeente Oudewater de inzet van de veteranen eren. Samen met de Stichting Nationale Veteranendag heeft burgemeester Verhoeve de regiodag naar Oudewater gehaald. Bijna vierhonderd veteranen uit Woerden, Oudewater, Montfoort, Lopik en IJsselstein zijn uitgenodigd.

Welkom bij deze uitvoering van de Marinierskapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel der Koninklijke Marine bestaat uit 53 hooggeschoolde muzikanten. In haar categorie is het één van de beste orkesten van de wereld. De Marinierskapel geeft om 19.30 uur een concert onder leiding van de chef-dirigent Peter Kleine Schaars op het historisch plein bij de Grote Kerk. Bij slecht weer wordt het concert in de kerk gehouden. Het optreden duurt ongeveer een uur.

Maar er is nog meer te zien en te beleven

Overdag is het Korps Nationale Reserve in de stad. In de hele binnenstad lopen soldaten in vol tenue om informatie te verstrekken over defensie. Daarnaast wordt om 12.00, 14.00 en 15.00 uur een demonstratie gegeven aan de Waardesedijk, naast het stadskantoor. Op het parkeerterrein is ook een ‘static show’van legervoertuigen. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk en openbaar. Jong en oud zijn welkom.

Veteranen die, om welke reden dan ook, geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich tot 18 juni 2014 aanmelden via Marcel koopmans, emailadres: imkoopmans@gmail.com of tel. nr. 0348 416620 of 06 19 047492.