Matthäus Passion J.S Bach door Ars Musica

Waarom is de Matthäus Passion toch zo ongekend populair in Nederland? Wat maakt Bachs ‘Grote Passie’ zo aangrijpend? Is dat de ‘tekstvoltrekking’ of is het vooral de muziek die tot tranen toe ontroert? Bach componeerde zijn Matthäus Passion voor de viering van Goede Vrijdag. Deze liturgische context geeft ons, als uitvoerenden en toehoorders, te denken. “Wat gebéurt hier?” Laat u meevoeren met de uitvoering van Ars Musica en ontdek hoe tekst en muziek samen ongekende emotie, rust en verstilling oproepen. De tijd staat stil…

Uitvoerenden

Ars Musica Concertkoor
Ars Musica Orkest
Jan van Elsacker, evangelist
Daniël Hermán Mostert, Christus
Margreet Rietveld, sopraan
Elsbeth Gerritsen, alt
Seil Kim, tenor
Robbert Muuse, bas
Maaike Boekholt, gamba
Patrick van der Linden, dirigent

VIP arrangement

Voor dit concert worden 20 VIP-plaatsen aangeboden voor € 60,00 per plaats. U krijgt hiervoor van onze gastvrouw de beste zitplaatsen die tot aanvang van het concert voor u zijn gereserveerd. Vooraf, In de pauze en na afloop krijgt u een hapje en een drankje aangeboden. Na het concert kunt u de dirigent, solisten en andere musici ontmoeten.

Meer over het Adventsconcert door Ars Musica

  • Datum: zaterdag 24 maart 2018.
  • Aanvang: 19.30 uur.
  • Locatie: Grote of Sint Michaëlskerk, Noorder Kerkstraat 1 in Oudewater.
  • Voorverkoop: t/m 12 jaar gratis (reserveren verplicht), tot 18 jaar en voltijdstudenten € 10,00 en volwassenen € 25,00.
  • Toegang: t/m 12 jaar gratis, tot 18 jaar en voltijdstudenten € 10,00 en volwassenen € 30,00.
  • Kaartverkoop: in de voorverkoop bij TIP Oudewater (Leeuweringerstraat 10) en The Read Shop (Leeuweringerstraat 22) en op de avond zelf aan de kerk.