Nacht van de Geschiedenis Oudewater 2015

Op vrijdag 16 oktober wordt door de ‘Vrienden van Oudewater’ weer het jaarlijkse evenement ‘Nacht van de Geschiedenis’ georganiseerd. Nu onder de titel ‘IJzeren Eeuw herleeft in Oudewater’. En ook in een verrassend nieuwe opzet. Het worden maar liefst vier opvoeringen met luchtige teksten.

De Industriële Revolutie (1800 – 1900) wordt onder de aandacht gebracht, zoals die ook in Oudewater heeft plaatsgevonden. Vanaf 18.45 uur verzamelen belangstellenden zich op de Markt. Om 19.00 uur begint het spel met de centrale figuur Gijsbert van der Lee. Vier werknemers van de Touwslagerij van Van der Lee dachten elders een betere betrekking te kunnen krijgen en namen ontslag. Het publiek op de Markt wordt in vier groepen verdeeld: er is een Sigarenfabriek, een Gasfabriek, een Olieslagerij en een Machinefabriek. Op alle vier deze plaatsen wordt het spel opgevoerd. Er is een goede geluidsinstallatie en een perfecte belichting om dit schouwspel goed te kunnen horen en zien! Na afloop van de uitvoeringen komt iedereen weer terug naar de Markt die is omgebouwd tot een prachtige decoratieve Taveerne. Daar treffen Gijsbert van der Lee en de vier werknemers elkaar weer. Van der Lee biedt de voormalige werknemers weer aan om terug te komen om bij hem te werken. Dat laten de werknemers zich niet twee keer zeggen!

Kom ook kijken naar deze prachtige voorstellen! Zoals u gewend bent van de Vrienden van Oudewater is weer alles bedacht om het een waar schouwspel te laten zijn!

Meer over de Nacht van de Geschiedenis Oudewater 2015

  • Datum: vrijdag 16 oktober 2015 om 18.45  uur.
  • Locatie: Markt en directe omgeving Oudewater.
  • Toegang: gratis.