Onthulling gerestaureerd grafmonument Herman de Man

Herman de Man is een bekend literair streekroman schrijver uit het Groene Hart (1898-1946). Hij ligt begraven op de R.K. Begraafplaats aan de Waardsedijk in Oudewater.

Het graf was enigszins verwaarloosd en Gerdine van de Ven, die als vrijwilliger verbonden is aan de kerkhofcommissie, heeft enkele jaren geleden het plan opgepakt om mogelijkheden te vinden om het grafmonument te laten restaureren.

Na enkele jaren aan dit project gewerkt te hebben, wordt op donderdag 11 juli 2019 het gerestaureerde grafmonument van Herman de Man onthuld door wethouder Bas Lont.

Het fonds Perzik van Onsterfelijkheid (fonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds) en Van Dam Natuursteen BV zijn de hoofdsponsors van de restauratie van het grafmonument. Verder zijn er verschillende lokale ondernemers  die ook de bijeenkomst zelf mogelijk hebben gemaakt.

Het programma begint op 11 juli om 15.00 uur in de kapel van de R.K. Begraafplaats aan de Waardsedijk in Oudewater. Verschillende sprekers zijn: dr. Ge Vaartjes, mr. Ari Doeser, Bas Lont en Gerdine van de Ven. De bijeenkomst eindigt met de onthulling van het gerestaureerde grafmonument rond 15.45 uur.

Als u aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich aanmelden via e-mail: gerdinevandeven@gmail.com

Meer informatie over onthulling gerestaureerd grafmonument Herman de Man

Datum: Donderdag 11 juli 2019
Tijdstip: Verzamelen vanaf 15.00 uur. De bijeenkomst is van 15.15 uur tot 17.00 uur.
Locatie: R.K.Begraafplaats, WaardsedijkinOudewater
Aanmelden:via emailadres: gerdinevandeven@gmail.com