Open Monumentendag Oudewater

Open Monumentendag Oudewater is in 2015 op zaterdag 12 september. Zet deze datum alvast in uw agenda want de hele stad staat bol van activiteiten in dit jubileumjaar. Want Oudewater viert dit jaar het feit dat we 750 jaar stadsrechten hebben. Kom ook genieten van de mooie monumenten in het prachtige historische centrum van Oudewater. Het stadhuis, diverse kerken en monumenten zijn opengesteld.

Podium Oudewater coördineert de Open Monumentendag in samenwerking met diverse andere partijen zoals de NOVO, de Geschiedkundige Vereniging, de TIP (Toeristisch Informatie Punt) en de gezamenlijke musea De Heksenwaag en het Touwmuseum de Baanschuur. Podium Oudewater zal op deze dag in de raadszaal van het stadhuis een stand hebben om hun activiteiten kenbaar te maken.

Er vinden veel evenementen plaats op deze dag, onder anderen  een prachtig pianoconcert wordt uitgevoerd, er zijn kantklossers, die hun ambacht laten zien. Er is muziek, kunst, een herfstfair. Er zijn rondritten mogelijk in koetsjes en er is nog veel meer. Geniet met een rondvaart van het historische centrum van Oudewater vanaf het water!  Of maak een mooie stadswandeling. Kortom teveel om op te noemen! Dit mag u niet missen!

Er wordt een gigantisch groot quilt tentoongesteld van maar  liefst meer dan 150 meter lang en ruim 2,5 meter hoog. Dit moet u zien! Mogelijk dat Oudewater hiermee in het Guiness Book of Records komt.

In de kelder van het stadhuis wordt een deel van de collectie van Vergeer Ambachtenmuseum tentoongesteld. Deze expositie “Ambacht is een Kunst” is zeer de moeite waard! De eigenaar geeft er zelf uitleg bij.
Op de zolder van het stadhuis zijn de tentoonstellingen “Oudewater Vestingstad”, Oudewater geschilderd” en “Gerard David”.

Bijzonder is ook de openstelling van de “Boerderij met de Lelie” gelegen aan de Noord-Linschoterzandweg 24 in Snelrewaard.

Er zijn Havendagen, die in het teken staan van presentaties van ambachten die te maken hebben met varen en nautische omgevingen.  Natuurlijk ontbreken Shantykoren niet, die ook verder in de stad te zien en beluisteren zijn. En er zijn verschillende muzikanten die optredens verzorgen.

Verschillende concerten zijn gepland: Orgelconcerten  (om 11.00 uur, 12.30 uur en 14.00 uur) in de St. Franciscuskerk. Om 13.00 uur in de Oud Katholieke Kerk. Om 15.00 uur een concert in de St. Michaëlskerk. Verschillende concerten door verschillende organisten.

SilleKunst Galerie & Kunstuitleen is de hele dag open en daar kunt u vrijelijk binnenlopen.

Rondom de Markt worden een groot aantal kramen opgesteld waar diverse kunstenaars hun werken tentoonstellen.

En natuurlijk is er ook de Herfstfair georganiseerd door de NOVO.  Oudewaterse ondernemers bieden daar hun  artikelen en producten aan met leuke acties.

Kom naar de Open Monumentendag Oudewater

Wees van harte welkom in onze mooie stad. Geniet van prachtige monumenten, niet alleen de gebouwen, maar ook de monumentale kunst, die te bewonderen is.  Maak er een dagje uit van en ervaar Oudewater!

Meer informatie over Open Monumentendag Oudewater

  • Datum: zaterdag 12 september 2015.
  • Locatie: centrum en directe omgeving Oudewater.
  • Toegang: gratis.