Open Monumentendag Oudewater 2020

Op zaterdag 12 september 2020 zijn tijdens Open Monumentendag meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.. Kom dan ook naar Open Monumentendag Oudewater 2019.

Open Monumentendag Oudewater

Ook Oudewater neemt deel aan de Open Monumentendag op zaterdag 12 september 2020.  Het hele programma is nog niet duidelijk. Raadpleeg deze website regelmatig en houd ook  onze Sociale Media in de gaten. Via Facebook en Twitter informeren wij u ook. Zodra er meer bekend is van het programma informeren wij u via deze kanalen.

De hele stad staat bol van activiteiten. Kom ook genieten van de mooie monumenten in het prachtige historische centrum van Oudewater. Het stadhuis, diverse kerken en monumenten zijn opengesteld.

Wees van harte welkom in onze mooie stad. Geniet van prachtige monumenten, niet alleen de gebouwen, maar ook de monumentale kunst, die te bewonderen is.  Maak er een dagje uit van en ervaar Oudewater!

Meer over Open Monumentendag Oudewater

  • St. Franciscuskerk aan de Kapellestraat, geopend vanaf 9.30 uur.  De kerk is  jarenlang gerestaureerd en zeer de moeite waard om deze te bezichtigen. Entree is gratis. Giften zijn welkom.
  • De Grote of St. Michaelskerk  in de Noorderkerkstraat. Deze kerk is de gehele dag te bezichtigen. Entree is gratis.
  • Eveneens in de St. Michaelskerk wordt om 15.00 uur een speciaal kinderconcert uitgevoerd met een vertelling door Bert Rebergen en stadsorganist Gerben Mourik.
  • Oude Katholieke Kerk Johannes de Doper in de Leeuweringerstraat 12. De kerk is de gehele dag te bezichtigen. Entree gratis.
  • Stadhuis en Stadsmuseum op de Visbrug is de gehele dag te bezichtigen. Op de zolder is de tentoonstelling te zien “Oudewater in roerige tijden”.  Daarnaast is er doorlopend het prachtige schilderij te zien van de “Oudewaterse Moord” met uitleg door een gids. Entree gratis.
  • Touwmuseum “de Baanschuur”,  Reijersteeg (zijstraat van de Leeuweringerstraat).
  • Museum Heksenwaag in de Leeuweringerstraat. Geopend vanaf 11.00 uur en gratis toegangkelijk op vertoon van de museumjaarkaart.
  • Beklimming van de toren van de St. Michaelskerk. Dat kan om 13.30 uur. Trek stevige schoenen aan en zorg voor een goede conditie! Een prachtig uitzicht over het Groene Hart en onze prachtige stad is de beloning. Vooraf opgeven bij de TIP, Leeuweringenstraat 10.  Tel.nr. 0348 –  561628.