Open Monumentendag Oudewater 2020

Op zaterdag 12 september 2020 zijn tijdens Open Monumentendag meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Kom dan ook naar Open Monumentendag Oudewater 2020 en stap een binnen in een van de mooie gebouwen die Oudewater rijk is.

Open Monumentendag Oudewater

Ook Oudewater neemt deel aan de Open Monumentendag op zaterdag 12 september 2020.  Het volledige programma wordt in de loop van september steeds verder uitgebreid. Raadpleeg deze website regelmatig en houd ook  onze Sociale Media in de gaten. Via Facebook en Twitter informeren wij u ook.

De hele stad staat bol van activiteiten. Kom ook genieten van de mooie monumenten in het prachtige historische centrum van Oudewater. Het stadhuis, diverse kerken en monumenten zijn opengesteld.

Wees van harte welkom in onze mooie stad. Geniet van prachtige monumenten, niet alleen de gebouwen, maar ook de monumentale kunst, die te bewonderen is.  Maak er een dagje uit van en ervaar Oudewater!

Meer over Open Monumentendag Oudewater

  • St. Franciscuskerk aan de Kapellestraat, geopend vanaf 9.30 uur.  De kerk is  jarenlang gerestaureerd en zeer de moeite waard om deze te bezichtigen. Entree is gratis. Giften zijn welkom.
  • De Grote of St. Michaelskerk  in de Noorderkerkstraat. Deze kerk is de gehele dag te bezichtigen. Entree is gratis.
  • Eveneens in de St. Michaelskerk wordt om 15.00 uur een speciaal kinderconcert uitgevoerd met een vertelling door Bert Rebergen en stadsorganist Gerben Mourik.
  • Bekijk en krijg uitleg over het schilderij “Het Weeshuis” in het Stadskantoor op de Waardsedijk 219. Elk uur op het hele uur, door Nettie Stoppelenburg, vanaf 11 uur.
  • Touwmuseum “de Baanschuur”,  Reijersteeg (zijstraat van de Leeuweringerstraat).
  • Museum Heksenwaag in de Leeuweringerstraat. Geopend vanaf 11.00 uur en gratis toegankelijk op vertoon van de museumjaarkaart.
  • Trekvaert op Den Onthaestingh, info bij het TIP kantoor
  • Leermonumenten pop-up-quiz over Oudewater.,
  • Flaneren door eeuwenoude straatjes. Haal bij het TIP, Leeuweringerstraat 10, de speciale thema wandeling “Leermonumenten”. Ga vervolgens in de etalages van de winkels in de binnenstad de klassenfoto’s bekijken van de ondernemers en doe mee aan de wedstrijd “Raad de plaat”.
  • Voor alle bezoeken  aan locaties geldt wel “VOL = VOL”. Wij houden de Corona maatregelen serieus. Wilt u dat ook doen?

Adres TIP kantoor : Leeuweringerstraat 10, tel. 0348561628

En over deze opsomming is ook een nieuwsitem geschreven: Het programma van de Open MonumentenDag 2020 belooft veel ‘leer’momenten.