Orgelconcert met André van Vliet, Gerben Mourik & Leendert Verduijn

Op dinsdag 17 augustus zal het unieke Maarschalkerweerd orgel van de Franciscuskerk in Oudewater weer klinken. Maar liefst drie organisten delen het programma en musiceren met veel variatie.

Orgelconcert met drie organisten

Stadsorganist Gerben Mourik bijt de spits af met o.a. een werk van Joh. Worp. De meeste mensen kennen deze Nederlandse componist uit 1821 van de koraalbundel, maar Gerben trakteert het publiek op de 2e Fantasie van deze Groningse organist. De nog jonge en talentvolle organist Leendert Verduijn beklinkt met de 4e Sonate van Mendelssohn de Oudewaterse orgeltrap en herdenkt de 100 jaar geleden Franse componist en wonderkind Camille Saint-Saëns met diens Fantasie in Es. André van Vliet sluit de rij met o.a. een Choral-prélude van Jeanne Demessieux, een Toccata van Marius Monnikendam en een Partita van Herman van Vliet.

Meer over orgelconcert met drie organisten

  • Datum: dinsdag 17 augustus 2021
  • Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
  • Locatie: St. Fransiscuskerk te Oudewater
  • Opmerking: U kunt deelgenoot worden van dit concert door aan de ingang slechts €10,- te overhandigen en te zorgen dat u tussen 19.30 en 20.00 binnen komt lopen op deze prachtige locatie. Kinderen t/m 12 mogen er zelfs gratis in.