Oudewater op Stelten – Stadhuis op Stelten

Wegens het enorme succes van Oudewater op Stelten, dat op 28 mei  heeft plaatsgevonden, is er een extra avond ingelast, namelijk op woensdag 17 juni 2015 om 20.00 uur. En nu dan ook met nóg meer beelmateriaal!

Oudewater op Stelten – Stadhuis op Stelten! Oudewater staat dit jaar op stelten  door de viering van het feit dat we 750 jaar stadsrechten hebben. En de ouderen onder ons kennen natuurlijk de uitspraak Stadhuis op Stelten. Van de televisieserie natuurlijk!

Onze burgervader, Pieter Verhoeve, is ook historicus. Dus toen hij in Oudewater burgemeester werd, is hij ook diep in de historie van onze prachtige stad gedoken.

Stadhuis op Stelten is de voorloper van de legendarische TV serie Swiebertje. Oudewater en het stadhuis in het bijzonder is vaak het prachtige decor geweest in deze TV serie. En niet alleen in die serie!

Er werd besloten om een werkgroep te starten om – in het kader van 750 jaar stad- beeldmateriaal te verzamelen over Oudewater. In het museum Beeld en Geluid speurde de werkgroep naar unieke beelden over Oudewater: briljante nieuwsitems, polygoonbeelden, films over 700 jaar stad, een aflevering van Ontdek je Plekje en prachtige beelden van het buitengebied.

Op donderdag 28 mei is het resultaat van al dat speurwerk te zien.  En nu dan een extra avond op woensdag 17 juni. Pieter Verhoeve en Koert Westerman presenteren dan samen met een panel Geelbuiken een interactief avondje beeld en geluid over Oudewater. Iedereen is van harte welkom in de kantine van sporthal De Noort Syde. De inloop is om 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. Kom wel op tijd, want als de kantine vol is, is ie vol!

Kom ook en geniet van prachtige beelden van Oudewater op Stelten – Stadhuis op Stelten!