Opening Waterliniejaar met Prinsentocht langs vestingsteden

Op zaterdag 9 april wordt het Waterliniejaar feestelijk geopend met een 90 km. lange Prinsentocht langs de Oude Hollandse Waterlinie. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem III bezoekt hoogstpersoonlijk verschillende vestingssteden, vergezeld door vestingbouwer Menno van Coehoorn. In het gezelschap bevinden zich verder de Trompetter van de Prins, een hofdame, de koetsier en natuurlijk de palfrenier. De reis wordt gemaakt met een gerieflijke Landauerkoets, getrokken door twee prachtige zwarte paarden.

Om 9.00 uur vertrekt de Prins en zijn gevolg vanaf de Markt in Gorinchem. Via Hoornaar en Noordeloos gaat men door naar Nieuwpoort en door naar Schoonhoven, waar de paarden gewisseld worden. Vervolgens trekt de stoet zich voort naar Oudewater en daarna naar Woerden, waar men verwacht om 14.45 uur te arriveren. Aan het eind van de middag bezoekt de Prins Weesp en Muiden, waar hij om 18.00 uur in het Muiderslot wordt ontvangen.

Tijdens de tocht geven de Prins en Van Coehoorn vestingbouwkundige tips aan de bestuurders van de vestingssteden.

Wees in ieder geval tussen 11.00 en 15.00 uur in ons mooie Oudewater. Mis dit niet en breng daarnaast enkele mooie uren door in ons fantastisch oud stadje!
Terrasjes en andere horecagelegenheden genoeg!
Van harte welkom in Oudewater!