Roefeldag Oudewater voor kinderen (groep 6, 7 en 8)

Roefeldag: een bijzonder leerzame dag voor kinderen uit Oudewater. Roefelen is het Vlaamse woord voor snuffelen aan de grote-mensen-wereld. Roefeldag Oudewater is voor kinderen uit Oudewater van groep 6, 7 en 8.  Op 9 april 2014 worden bedrijven en instellingen bezocht door de kinderen. Zo ervaren zij hoe het eraan toe gaat bij bedrijven, winkels, bejaardentehuizen, kattenhotels,  brandweer, sportschool, garages etc.

Ruim 100 bedrijven en organisaties doen jaarlijks mee aan de Roefeldag in Oudewater. Kinderen krijgen via de school waarop zij zitten in Oudewater en Hekendorp een inschrijfformulier, waarop de keuze voor het bezoek aan een organisatie aangegeven kan worden. Een vrijwilliger begeleidt de kinderen en zij worden gedurende 1,5 uur rondgeleid en werken zelf ook binnen het bedrijf.

Rond half 4 komen de kinderen weer terug in Tjonkie, Touwslag 2 in Oudewater voor een glaasje limonade en kunnen zij elkaar hun enthousiaste verhalen vertellen. Vorig jaar hebben wel meer dan 300 kinderen meegedaan aan de Roefeldag!

Meer informatie Roefeldag Oudewater

  • Op 27 en 28 maart worden de inschrijfformulieren vanuit de school aan de kinderen meegegeven.
  • Op 2 april 2014 tussen 13.30 uur en 15.30 uur zijn vrijwilligers van het Roefelcomite bij de EMTE aanwezig om de formulieren in ontvangst te nemen en wordt de indeling gemaakt.
  • Deelname is gratis.
  • Voor kinderen die speciaal onderwijs hebben,  kan contact opgenomen worden met Mevrouw Henny van den IJssel, telefonisch bereikbaar op 0348 – 563946 of 06 42 756571 of via e-mailadres roefelcomite.oudewater@gmail.com.