Stadswandeling met burgemeester Pieter Verhoeve

Als proef zal burgemeester Pieter Verhoeve een  stadswandeling verzorgen in Oudewater. Wat is nu leuker dan door de burgemeester rondgeleid te worden in onze prachtige stad! En als die burgemeester dan ook nog historicus is, wordt het helemaal bijzonder! De wandeling duurt ongeveer 1 uur en is ongeveer 2 km. En daarnaast wordt het schilderij van ‘De Oudewaterse Moord’ bekeken en besproken in het stadhuis.

Bekijk de prachtigste monumenten met interessante gevelstenen en geniet van de rijke historie. Oudewater telt meer dan honderdveertig monumenten. Het gehele centrum is dan ook tot beschermd stadsgezicht verklaard.

De rustige stadswandeling in Oudewater gaat langs prachtige monumenten en pittoreske straatjes. Zo gaat er speciale aandacht uit naar de huizen waar Jacobus Arminius (voorman van de remonstranten in de 17e eeuw) heeft gewoond. Maar ook het huis waar de schrijver Herman de Man heeft gewoond ligt op deze route. Deze schrijver is bekend van de  boeken Het Wassende Water, waarvan ook een TV-serie is gemaakt. Het beeld van Swiebertje tegenover het oude stadhuis getuigt nog van de opnamen van de TV-serie Swiebertje. Geniet van de vele hoogtepunten en interessante informatie tijdens deze stadswandeling in Oudewater. Kaartjes voor de stadswandeling in Oudewater zijn te reserveren bij het TIP kantoor (hieronder genoemd).

Meer over de stadswandeling door Oudewater