Tentoonstelling “Oudewater Vestingstad” en nog meer

In het kader van het feestjaar “Oudewater 750 jaar stad” organiseert de Geschiedkundige Vereniging Oudewater diverse prachtige tentoonstellingen, waaronder “Oudewater Vestingstad”.

Gedurende het jubileumjaar dat duurt van oktober 2014 tot en met september 2015 worden er zeer veel activiteiten georganiseerd. Raadpleeg ook regelmatig de evenementenkalender van deze website.

Tentoonstelling “Oudewater Vestingstad” en nog meer

De tentoonstelling ‘Oudewater Vestingstad” is te bezoeken op de zolder van het Stadhuis van Oudewater op de Visbrug. Bijzonder interessante wetenswaardigheden over de geschiedenis van Oudewater zijn daar te zien. De tentoonstelling geeft een beeld van de ontwikkeling van de vestingswerken van Oudewater door de eeuwen heen. De tentoonstelling is samengesteld door Mevrouw Nettie Stoppelenburg en de heer Peter den Hertog, beiden bekend als kenners van de geschiedenis van Oudewater.

De stadszolder van het Stadhuis is ingedeeld in verschillende ruimten. Een ruimte voor het min of meer vast tentoonstellen van voorwerpen, schilderijen, tekeningen en prenten uit de collectie van de vereniging en een andere ruimte is bestemd voor meer wisselende, thematische exposities. Daar is ook de tentoonstelling “Schilders en Oudewater” en “Gerard David” (gast)expositie te zien. Replica’s van kleinere werken van Gerard David die daar tentoongesteld zijn. En tevens is een vitrine met oudheidkundige vondsten te bezichtigen.

En niet te vergeten het pronkstuk van de expositie: Het Kerstkazuifel, nog van voor de reformatie, dat nu voor deze tentoonstelling in bruikleen is gegeven door het Catharijnenconvent uit Utrecht.

Meer informatie over de tentoonstelling “Oudewater Vestingstad” en andere exposities

  • Datum: zaterdag 7 maart 2015, van 14.00 – 17.00 uur.
  • Locatie: Stadhuis, Visbrug, zijingang Kapellestraat, Oudewater.
  • Entree: Gratis.
  • Het stadhuis is helaas niet goed toegankelijk voor rolstoelen (geen lift aanwezig).