Tentoonstelling Oudewater Vestingstad en nog meer

In het kader van het feestjaar “Oudewater 750 jaar stad” organiseert de Geschiedkundige Vereniging Oudewater verschillende  prachtige tentoonstellingen, waaronder “Oudewater Vestingstad” op zaterdag  11 juli 2015.

Gedurende het jubileumjaar dat duurt van oktober 2014 tot en met september 2015 worden er zeer veel activiteiten georganiseerd. Raadpleeg ook regelmatig de evenementenkalender van deze website.

Tentoonstelling “Oudewater Vestingstad” en andere exposities

De tentoonstelling ‘Oudewater Vestingstad” is te bezoeken op de zolder van het Stadhuis van Oudewater op de Visbrug. Bijzonder interessante wetenswaardigheden over de geschiedenis van Oudewater zijn daar te zien. De tentoonstelling geeft een beeld van de ontwikkeling van de vestingswerken van Oudewater door de eeuwen heen. De tentoonstelling is samengesteld door Mevrouw Nettie Stoppelenburg en de heer Peter den Hertog, beiden bekend als kenners van de geschiedenis van Oudewater. Een vitrine met oudheidkundige vondsten is te bekijken.

De stadszolder van het Stadhuis is ingedeeld in diverse ruimten. Er is een ruimte voor het min of meer vast tentoonstellen van voorwerpen, schilderijen, tekeningen en prenten uit de collectie van de vereniging. En een andere ruimte is bestemd voor meer wisselende, thematische exposities. Daar is ook de tentoonstelling “Schilders en Oudewater” en de “Gerard David” (gast)expositie te zien. Daar zijn ook replica’s te zien van kleinere werken van Gerard David.

Meer informatie over de tentoonstelling Oudewater Vestingstad en andere exposities

  • Datum: zaterdag 11 juli  2015, van 14.00 – 17.00 uur.
  • Locatie: Stadhuis, Visbrug, zij-ingang Kapellestraat, Oudewater.
  • Entree: Gratis.
  • Het stadhuis is helaas niet goed toegankelijk voor rolstoelen (geen lift aanwezig).