Tentoonstelling Oudewater Vestingstad

In het kader van het feestjaar “Oudewater 750 jaar stad” organiseert de Geschiedkundige Vereniging Oudewater een prachtige tentoonstelling “Oudewater Vestingstad” op zaterdag 7 november 2015.

Tentoonstelling “Oudewater Vestingstad”

De tentoonstelling ‘Oudewater Vestingstad” is te bezoeken op de zolder van het Stadhuis van Oudewater op de Visbrug. Bijzonder interessante wetenswaardigheden over de geschiedenis van Oudewater zijn daar te zien. De tentoonstelling geeft een beeld van de ontwikkeling van de vestingswerken van Oudewater door de eeuwen heen. De tentoonstelling is samengesteld door Mevrouw Nettie Stoppelenburg en de heer Peter den Hertog, beiden bekend als kenners van de geschiedenis van Oudewater.

De stadszolder van het Stadhuis is ingedeeld in twee ruimten. De ene is een ruimte voor het min of meer vast tentoonstellen van voorwerpen, schilderijen, tekeningen en prenten uit de collectie van de vereniging. De andere is bestemd voor meer wisselende, thematische exposities. Daar is ook de tentoonstelling “Schilders en Oudewater” te zien.

Meer informatie over de tentoonstelling Oudewater Vestingstad

  • Datum: zaterdag 7 november 2015, van 14.00 – 17.00 uur.
  • Locatie: Stadhuis, Visbrug, zijingang Kapellestraat, Oudewater.
  • Entree: Gratis.
  • Het stadhuis is helaas niet goed toegankelijk voor rolstoelen (geen lift aanwezig).