Torenbeklimming in Oudewater met een gids

Maak kennis met Oudewater vanaf grote hoogte en kijk uit over het Groene Hart door een torenbeklimming van de St. Michaelskerk in Oudewater! De bezichtiging wordt begeleid door een professionele gids die allerlei wetenswaardigheden vertelt en duurt ongeveer 1 uur.

De toren is in de 14e eeuw gebouwd en heeft een gewolfd zadeldak. In deze streek een ongewoon type toren dat bovendien haaks staat op de kerk. De toren had oorspronkelijk een verdedigende functie. Het naoorlogse carillion bevindt zich in een dakkapel uit 1601 en vervangt een ouder carillion.

De hallenkerk kwam in de 15e eeuw tot stand door de uitbreiding van een gotische kruiskerk, die op zijn beurt in de 13e eeuw een romaanse voorganger had. De drie beuken worden overdekt door houten tongewelven. De sacristie aan de zuidzijde van het koor dateert uit de 16e eeuw en wordt overdekt door ster- en netgewelven. De kerk is sinds 1572 in protestante handen. Deze torenbeklimming in Oudewater geeft u inzicht in een bijzondere historie.

Kaartjes voor de bezichtiging zijn te reserveren bij het TIP kantoor (hieronder genoemd).

Meer informatie over de torenbeklimming in Oudewater:

  • Datum: zaterdag 30 augustus 2014, 12.00 uur.
  • Locatie: St. Michaelskerk, Noorder Kerkstraat, Oudewater.
  • Kosten: € 3,- per persoon.
  • Inlichtingen/aanmeldingen: TIP kantoor, Leeuweringenstraat 10, 3421 AC Oudewater. Telefoonnummer 0348 – 561628.