Uitvoering van de Matthäus-Passion in de St. Michaëlskerk

Op zaterdag 14 maart 2015 wordt een uitvoering van de Matthäus-Passion in de St. Michaëlskerk gegeven. En daarnaast verschillende concerten gegeven.

Op deze zaterdag wordt ’s ochtends vanaf 09.00 uur in deze kerk een masterclass orgel ‘ímproviseren met barokke effecten’ gegeven door Gerben Mourik.  Aanmelden kan op www.stichtingarsmusica.nl

Aansluitend aan deze masterclass wordt een slotimprovisatie in stijl ten gehore gebracht. Verder wordt Bach deze dag verbonden aan zijn tijdgenoot Vivaldi. De bijzonder educatieve voorstelling Viva Vivaldi richt zich op de Italiaanse componist die in een meisjesweeshuis werkt en daar zijn werelberoemde Gloris repeteert. De voorstelling wordt uitgevoerd vanaf 13.30 uur en is ook voor kinderen geschikt.  Het Ars Musica (jong) Meisjeskoor,  het jong Mannenkoor, verschillende solisten en orkest voeren dit uit onder leiding van dirigent- en voor deze gelegenheid Vivaldi- Arjen J.A. Uitbeijerse.

In de loop van de middag  (rond 15.30 uur) wordt het prachtige orgel opnieuw benut. Gerben Bussing verzorgt een orgelrecital met werken van J.S. Bach. Deze activiteiten monden uit in het grootse slotconcert. Een groot deel van de musici van Ars Musica werkt hieraan mee. Verder zijn er solisten zoals Immo Schröder (Evangelist), Bert van de Wetering (Christuspartij), Margreet Rietveld, Carina Vinke, Edward Leach, Patrick Pranger, Gerben Budding en Ralph Rousseau Meulenbroeks (gamba) te beluisteren. Het geheel staat onder de bekwame leiding van dirigent Patrick van der Linden.

Bijzondere uitvoering van de Matthäus-Passion

En ’s avonds om 19.30 uur wordt er een bijzondere uitvoering van de Matthäus-Passion gegeven. Koren en orkest van Ars Musica onder leiding van Patrick van der Linden. Mis dit niet! Het wordt een geweldige uitvoering!

Meer informatie over de uitvoering van de Matthäus-Passion

  • Datum: zaterdag 14 maart om 19.30 uur
  • Aanmelden via www.stichtingarsmusica.nl
  • Voor de verschillende uitvoeringen zijn tickets te bestellen via www.stichtingarsmusica.nl
  • Tickets voor de avondvoorstelling ook verkrijgbaar bij de kerk      €  28,– per persoon