Wielerronde Oudewater

Een traditie moet je in ere houden en dat geldt bij uitstek voor de Wielerronde van Oudewater. Die wordt dit jaar alweer voor de 34e keer gehouden op de laatste zaterdag van augustus, dit jaar op zaterdag 25 augustus. De organisatie is in handen van Stichting Wielerronde Oudewater in samenwerking met WTC Woerden.

Het parcours staat bekend als uniek, uitdagend en staat garant voor een grandioos wielerspektakel.  Het is een technisch parcours met kasseitjes en klinkers en gaat door de volgende straten: Rodezand (start-finish), Noorder-Kerkstraat, Zuider-Kerkstraat, Wijdstraat, Visbrug, Kapellestraat, St. Jansstraat, Lange Burchwal, Vinkenbuurt en Biezenpoorstraat,  Van Veenendaalstraat en Biezenwal.

 

 

Programma Wielerronde Oudewater

15.45 uur Elite
18.00 uur Burgerronde (33 km is 22 ronden).
19.10 uur Amateurs en sportklasse (60 km is 40 ronden).

Ieder jaar is dit wielerevenement weer een waar spektakel en trekt steeds meer publiek naar Oudewater. Wie wordt de sterkste wielrenner van Oudewater en omstreken? Kom kijken om de favorieten aan te moedigen!

Jaarlijkse burgerronde

Dit jaar hopen we ook op een grote bezetting van de burgerronde. In Oudewater en nabije omgeving zijn veel wielrenners die deze sport als hobby met veel plezier uitoefenen. Ze zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze burgerronde om het fel bevochten Open Kampioenschap van Oudewater. Inschrijven kan op de middag zelf bi jde start/finish aan de Rode Zand in Oudewater. Schrijf je in, doe mee en na afloop gezellig napraten over de koers onder het genot van een biertje met je fietsmaten.

Het Arminiusplein is de ontmoetingsplaats en start/finish waar u onder het genot van een hapje en een drankje dit wielerspektakel kunt aanschouwen.

Meer informatie over de Wielerronde Oudewater

  • Datum: zaterdag 25 augustus 2018.
  • Start en finish: Café Tante Pietje, Rodezand 48 in Oudewater
  • Vertrektijd: vanaf 15.45 uur.
  • Entree: gratis.