Curling in Oudewater 2019/2020

De schaatsclinics voor alle basisschoolleerlingen waren succesvol, heel veel kinderen én volwassenen beleefden plezier aan het vrij schaatsen en al die andere geweldige activiteiten, die voor allerlei doelgroepen werden georganiseerd op de ijsbaan in Oudewater. Een aantal ondernemers droeg zorg voor de bekostiging, ruim honderd vrijwilligers zetten zich volledig in, net als veel organisaties, de horeca en natuurlijk waren daar alle schaatsers, schaatssters en curlers die het ‘feest’ compleet maakten. Alles was zeer geslaagd, maar dat zullen de meeste lezers zelf wel kunnen beamen, want meer dan half Oudewater zal er geweest zijn, maar de curling competitie is toch een hoofdstuk apart. (suite…)

Lichtjesloop van LOGO succesvol

Loopgroep Oudewater, LOGO, organiseerde afgelopen maandag een loop waaraan alle leden mee konden doen: de hardlopers, de powerwalkers en de nodig walkers. Zelfs niet-leden konden meelopen en ook daar werd gebruik van gemaakt. Waren er vorig jaar nog zo’n 25 met lichtjes omhangen deelnemers, dit jaar waren het er al tegen de 50. En op veel plekken werden ze door oplettende buurtbewoners enthousiast toegezwaaid. (suite…)

Sinterklaas in Oudewater

Een verslag van uw speciale verslaggever, Bert van der Horst

Zal toch maar eerst even Apeldoorn bellen.
Want ja, komt Sinterklaas wel naar Oudewater. Altijd spannend; maar we slaan er ons wel weer doorheen. We moeten wel. Dit keer geen stoomboot uit Spanje. Het paard, Ozosnel, had watervrees, zo bleek later; dus hij kwam in Nederland aan per stoomtrein. (suite…)

Welk kunstwerk houdt zijn hoofd boven water?

Laatste ronde in kunstprijsvraag
De Oude Hollandse Waterlinie viert in 2022 haar 350-jarige bestaan en dat wordt in het liniegebied uitbundig gevierd. De vestingsteden krijgen daarom een kunstwerk die de herinnering koestert, symboliseert en de linie een herkenbare uitstraling geeft. De wedstrijd ‘Verbeelding van de Waterlinie’ met het thema ‘Water: Vriend en Vijand’ zal na drie spannende rondes een uiteindelijke winnaar opleveren. (suite…)

Veel judo van RPS

Op zaterdag 23 november nam een team van judoka’s onder de 12 jaar deel aan het 4e Goedraad Mix ‘n Match Team Toernooi. De
wedstrijden vonden plaats in de sportschool van Goederaad te Bodegraven. Een team bestaat uit 5 gewixhtscategorieen en ieder gewicht van elk team judoot tegen elkaar. (suite…)

Genomineerden bekend van Ontwerpwedstrijd Oude Hollandse Waterlinie

Op zondag 10 november werden de tien genomineerden in de wedstrijd ‘Verbeelding van de Waterlinie’ bekend gemaakt. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Galerie & Beeldenpark Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop. Burgemeester Frans Buijserd van Nieuwkoop maakte de genomineerden bekend en overhandigde de ‘nummer 1’ een aanmoedigingsbedrag van 500 euro namens de Stichting Kunstpromotie Groene Hart. En die eer ging naar de onbetwiste publieksfavoriet Elly de Jong met haar Miraculous Gardener; zij behaalde 621 van de in totaal 3.241 door de bezoekers aan de OHW expositie en online uitgebrachte stemmen. (suite…)