Bezoek & Bericht van de Burgemeester

“De meest gestelde vraag van de afgelopen weken aan mij is: “En, ga je ook in Oudewater wonen?” Opmerkelijk. Sowieso is dit wettelijke verplicht, maar ik kan mij niet voorstellen hoe je als burgemeester je functie goed kan uitvoeren op afstand. Je moet er ook echt zijn.
Mijn antwoord is dan ook steevast ‘ja’. En wat mij betreft zo snel mogelijk.Vanaf 1 januari is dat gelukkig het geval. (suite…)

Gezocht: klimaatambassadeurs!

Heb jij:

Interesse in het klimaat en de aanpassingen die nodig zijn voor de gevolgen van klimaatverandering?
Motivatie om andere (buurtbewoners) enthousiast te maken en in beweging te krijgen?
Tijd en energie om, samen met de gemeente, acties of activiteiten op te zetten?
Dan zoeken wij jou! (suite…)

Ondernemers Oudewater redden hotel-restaurant Abrona: ‘Dit is fantastisch!’

OUDEWATER – Het Oudewaterse hotel-restaurant Abrona, waar mensen met een verstandelijke beperking in een veilig omgeving werkten, maakt een doorstart. Een groep lokale ondernemers heeft het pand aan de Broeckerstraat gekocht.

Ook in de toekomst blijft de horecazaak een plek waar mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt kunnen blijven werken. Abrona gaat verder onder de naam Broeck Oudewater., Grand Café en Hotel. (suite…)

Boeiende details in nieuw boek over de oorlog

Wout van Kouwen had altijd al veel interesse in geschiedenis. Toen de coronatijd begon had hij ineens nog meer tijd om in de vele boeiende verhalen te duiken van Oudewater tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met Hans de Jong heeft hij in de afgelopen periode intensief gewerkt aan een goed boek over de oorlogstijd. Want dat was er nog niet. (suite…)

Stichting Kenia project organiseert wijnactie

Stichting Keniaproject  houdt een wijnactie vanaf 1 tot 25 november 2020.
De opbrengst komt ten goede aan het kindertehuis in Eldoret.
Ook dit jaar is Grandi Vini  uit Oudewater bereid  als sponsor met hen mee te werken.
We hopen dat deze actie een groot succes wordt.  Ze hebben het echt hard nodig omdat door de coronacrisis de inkomsten tot nu toe sterk tegenvallen. Onder meer het benefietdiner kon dit jaar niet doorgaan waardoor een vaste inkomstenpost wegviel.
Dankzij de betrokkenheid van Grandi Vini  “verdient” de stichting op elke fles wijn die wordt verkocht een bepaald bedrag. (suite…)