Nieuw webportaal Oudewater opent ontmoetingen

Door: Pieter Verhoeve – burgemeester Oudewater

Wat is de site toch prachtig geworden: oudewater.net. Mooi fotowerk, overzichtelijke thema’s en overal is de trots op onze gemeente zichtbaar. Het gemeentebestuur van Oudewater wil al de vrijwilligers dan ook van harte feliciteren en bedanken. In een gesprek met de gedeputeerde cultuur van de provincie was de roem van deze site al vooruitgesneld. De provinciaal ambtenaar had reeds kennis genomen van deze prachtige, door vrijwilligers vormgegeven, site. Inmiddels volgen meer complimenten. 

Webportaal Oudewater als middel

Toch is het webportaal geen doel in zichzelf, maar een middel. De bedoeling is toch dat door deze site mensen daadwerkelijk naar Oudewater komen. Of dat bewoners inderdaad hun huis en haard verlaten en deelnemen aan de diverse evenementen. Een digitaal bezoek kan nimmer een ontmoeting of plaatselijke excursie vervangen. Bekend fenomeen is dat mensen, ondanks honderden volgers op Twitter of likes op Facebook, toch eenzaam blijven. Dit kan alleen doorbroken worden door echte communicatie. Het webportaal Oudewater te gebruiken als startpunt. 

Toerisme en recreatie in Oudewater

Oudewater bruist. Het toerisme lijkt aan te trekken. De Grachtenvaert is een doorslaand succes. Het Touwmuseum en de Heksenwaag zetten in op internationale bezoekers. Het Toeristisch Informatie Punt is prachtig vernieuwd. De gemeenteraad van Oudewater heeft 30.000 euro extra uitgetrokken om toerisme te stimuleren.

Diverse culturele festivals komen deze zomer langs: de Bachdagen op 23 en 24 mei; de Koninklijke Marinierskapel tijdens Veteranendag op 21 juni en een nieuwe editie van Pracht aan de Gracht op 29 augustus. Oudewater maakt zich klaar voor de viering van 750 jaar stadsrechten. 

Dit webportaal is een fantastische fourageerplek. Een bron van inspiratie. Liever nog komen we u op straat tegen! 

Tot ziens in Oudewater, 

Pieter Verhoeve
burgemeester

Geef een antwoord