Feesten in een Ierse pub tijdens Oudewater LIVE!

Op zaterdagavond 24 november gaat voor de derde keer het dak eraf tijdens Oudewater LIVE in Muziekhuis Oudewater! Deze avond verzorgt feestband ‘Alice Springs’ de live muziek, zij zijn dé feest/folk act van Nederland. Om het Ierse pub gevoel helemaal compleet te maken verzorgt Grandi Vini een herfst bierproeverij, met heerlijke speciaalbier. Kortom een swingende feestavond die je niet mag missen! (meer…)

Stadsgedichten Oudewater nu gebundeld

Het is inmiddels ruim twee jaar geleden dat Nelleke den Boer verkozen werd tot stadsdichteres van Oudewater tijdens het evenement Pracht aan de Gracht. Sinds die tijd maakt ze regelmatig prachtige gedichten over Oudewater. Ze zijn nu samengebracht in haar eerste bundel ‘Van Hier’. (meer…)

Allerzielen 2018 in Oudewater

Op de R.K. begraafplaats werd op 2 november 2018 de bijeenkomst georganiseerd van Allerzielen. Mensen die te maken hebben met overledenen in hun (directe) omgeving denken gedurende het hele jaar wel aan hun dierbaren, maar in de Rooms Katholieke kerk is het traditie om dit in het bijzonder op Allerzielen te herdenken. (meer…)

Heksen uit Oudewater via nu.nl onder de aandacht

Je hoeft de grens niet over om je een reiziger te voelen, schrijft NU.nl. Sterker nog, Oudewaternaren hoeven de stad niet eens uit. NU.nl toert langs lokale trekpleisters met de reisgids in de hand. Ze vragen zich af: Wat moet je nu echt gezien en gedaan hebben in Nederland en waar beleef je onze geschiedenis? In aflevering 8 gaan ze op zoek naar heksen in Oudewater. (meer…)