Verbroedering in donkere coronatijd dankzij sprookjesachtige kerststraat: ‘Het mag een beetje tokkie zijn’

Als er één plaats zich goed leent voor een winterwonderland, dan is het Oudewater. De verkiezing van de mooiste kerststraat van Oudewater toverde de stad met het hoge Anton Pieck-gehalte om tot een sprookjesachtige kerstwereld. De verkiezing zorgt voor verbroedering, gezonde benen en heel, heel veel lichtjes. ,,Het is alsof de wagen van de Postcodeloterij elk moment aan kan komen rijden.” (meer…)

Symbolische kaarsjesavond brengt licht

OUDEWATER – Het zijn Daniella, Carolien, Leonie, Hennie, Remon en Jeroen van de Vrienden van Oudewater die bij iedereen een envelop met kerstwens en daarbij een waxinelichtje in de brievenbus hadden gedaan.

Verzocht werd om het kaarsje afgelopen vrijdagavond om 18.00 uur op een veilige plek voor het raam te  branden. ‘Een symbolische kaarsjesavond, waarmee we laten weten aan elkaar te denken. Even niet samen, maar toch bij elkaar.” Bij ontelbare huizen en op de donkerste plekken brandde het kaarsje. Ook de binnenstad liet zich niet onbetuigd en verstrooide zijn feestelijk licht over de verlaten straten.

Bron: Zenderstreeknieuws | Maandag 21 december 2020

Bezoek & Bericht van de Burgemeester

“De meest gestelde vraag van de afgelopen weken aan mij is: “En, ga je ook in Oudewater wonen?” Opmerkelijk. Sowieso is dit wettelijke verplicht, maar ik kan mij niet voorstellen hoe je als burgemeester je functie goed kan uitvoeren op afstand. Je moet er ook echt zijn.
Mijn antwoord is dan ook steevast ‘ja’. En wat mij betreft zo snel mogelijk.Vanaf 1 januari is dat gelukkig het geval. (meer…)

Gezocht: klimaatambassadeurs!

Heb jij:

Interesse in het klimaat en de aanpassingen die nodig zijn voor de gevolgen van klimaatverandering?
Motivatie om andere (buurtbewoners) enthousiast te maken en in beweging te krijgen?
Tijd en energie om, samen met de gemeente, acties of activiteiten op te zetten?
Dan zoeken wij jou! (meer…)

Ondernemers Oudewater redden hotel-restaurant Abrona: ‘Dit is fantastisch!’

OUDEWATER – Het Oudewaterse hotel-restaurant Abrona, waar mensen met een verstandelijke beperking in een veilig omgeving werkten, maakt een doorstart. Een groep lokale ondernemers heeft het pand aan de Broeckerstraat gekocht.

Ook in de toekomst blijft de horecazaak een plek waar mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt kunnen blijven werken. Abrona gaat verder onder de naam Broeck Oudewater., Grand Café en Hotel. (meer…)