Stichting Keniaproject met nieuwsbrief

De nieuwsbrief van mei 2019 van Stichting Keniaproject is binnen. Er staan weer heel wat lezenswaardige zaken in vermeld.

De reis die Gijs Metz en Wil Veldhuizen naar Kenia maakten is bijzonder boeiend. De Keniaborrel op 29 juni is om niet te versmaden. En de opbrengst van het benefietdiner wordt hierin bekend gemaakt. Verder nog meer nieuws.

Lees zelf maar: Stichting Keniaproject nieuwsbrief

Bron: Stichting Keniaproject

Eetbaar Oudewater

Een Oudewaterse delegatie bracht een jaar of twee, drie geleden een bezoek aan de ‘eetbare stad’ Andernach, waaruit het plan ontstond in Oudewater iets soortgelijks tot stand te brengen.
Er werden ‘kruidenbakken’ geplaatst bij de horeca op de Markt en werden drie plekken in Oudewater ingericht, waar Eetbaar Oudewater beleefd en geproefd kan worden: de parochietuin achter de Oud-Katholieke kerk, het plantsoentje bij het Rode Dorp en tenslotte de Eet- en Beweegtuin aan het Toleind. (meer…)

Intensievere samenwerking voor een nog veiligere regio

De Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU), Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht en de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) werken nog intensiever samen voor gemeenten. Hiervoor hebben zij op 20 juni 2018 een convenant ondertekend. Vandaag hebben de drie directeuren deze afspraak bekrachtigd door een lijst te ondertekenen waarop 100 bedrijven staan waar gezamenlijk inspectie wordt uitgevoerd. De bedrijven zijn uitgezocht op zowel de risico’s op het gebied van (brand)veiligheid als op milieuaspecten. (meer…)

De BMM band met The Golden sound of pop history

The Golden sound of pop history wordt een muzikaal feestje met veel bekende nummers van de jaren ’60 tot heden. Van  The Rolling Stones tot aan De Dijk en van Tina Turner tot Carol Emerald
De BMM Band geniet vooral veel bekendheid in Montfoort. Zij zijn daar jaarlijks te zien op de jaarmarkt. Nu is het tijd om Oudewater te gaan veroveren. In 2018 zijn een nieuwe drummer,  extra gitarist en een nieuwe bassist tot de band toegetreden. Zangeres Marja Knotters, een bekende Oudewaterse, zong jarenlang in o.a. in de Klaverband.

BMM Band
Joost van Vliet, Michel van den Hadelkamp, Ton van de Berg, Marja Knotters, Dirk Westerhout en Jeroen Bresser

De BMM band heeft  Turning Buttons uitgenodigd voor een gastoptreden.  Turning Buttons is een relatief nieuwe band met talentvolle jonge muzikanten. Ook Turning Buttons treedt zondag voor het eerst in een nieuwe bezetting op.

Wie zin heeft om de dansschoenen aan te trekken komt zondagmiddag 19 mei naar de klepper  voor de BMM Band en Turning Buttons. Maar gewoon luisteren naar en genieten van de muziek die ze laten horen, is natuurlijk ook oké.

Het voorjaarsconcert is op zondag 19 mei in De Klepper en wie meer informatie wil kan die vinden in onze evenementenkalender:BMM Band

Bron: BMM Band | Eindredactie: Oudewater.net