Viering Allerzielen 2019

De viering van Allerzielen 2019 was dit jaar op zaterdag
2 november. Met Allerzielen herdenken wij in het bijzonder de personen, die ons zijn ontvallen. Deze traditie in Rooms Katholieke kringen wordt ook altijd in Oudewater door de Geloofsgemeenschap Pax Christi in ere gehouden. Dat begint met een dienst in de St. Franciscuskerk. De kerk was helemaal vol!  Fijn om te zien dat er duidelijk behoefte is in Oudewater om een dergelijke viering te organiseren.

 

 

 

 

 

Aansluitend was er  de mogelijkheid om het kerkhof te bezoeken. Het kerkhof was op deze zaterdag weer sfeervol verlicht en er was een mogelijkheid om een praatje met elkaar te maken, een kopje koffie of thee te drinken (met zelfgebakken koekjes!) of een glaasje glühwijn te drinken.

Dit alles georganiseerd door vrijwilligers en met hulp van de Scouting groep. Er waren kaarsjes te verkrijgen om bij de graven te zetten en je kon op verschillende plaatsen een geldelijke bijdrage in een bus stoppen. Op een groot hart kon je de namen opschrijven van diegene die je in herinnering wilt houden. De Scouting liep rond met aanstekers, zodat kaarsjes, die door de flinke wind weer uitgegaan waren, weer aangestoken werden. Het was een sfeervolle en bijzonder stemmige bijeenkomst.

Door Frans Brouwer waren er pachtige paarse chrysanten op verschillende plaatsen neergezet, zodat dit  de sfeervolle uitstraling nog eens benadrukte.

Met dank aan Bert van der Horst voor deze prachtige foto’s. En dank aan alle vrijwilligers die deze Allerzielen 2019 weer mogelijk gemaakt hebben.

Mozaïekbank verrijkt Papekop

Landelijk Papekop. Dat is het thema van de mozaïekbank die Papekop sinds afgelopen week rijk is. En dat landelijke valt werkelijk aan alle kanten van de bank te ontdekken: prachtige landelijke flora en fauna en natuurlijk ook koeien. Maar uiteraard missen de trein en de Dijketelg niet, die zo typerend zijn voor Papekop. (meer…)

Clubkampioenschappen en wedstrijd A judoka’s RPS

Op zaterdag 12 oktober stonden de jaarlijkse clubkampioenschappen judo bij Richard Proost Sport op het programma.  Judoka’s uit Oudewater, Montfoort, Lopik, Linschoten en Gouda konden zich hiervoor opgeven. Er namen 54 judoka’s deel aan de kampioenschappen. Op diezelfde zaterdag  werd het eerste Zuid-Hollandse A-judotoernooi gehouden in Dordrecht. Onze A judoka’s Susanne Kelder, Lute van Dam en Kurt Beekhof namen hieraan deel. (meer…)

1e lustrum Papekop Zingt Weer

Op vrijdag de dertiende september vierde het koor Papekop Zingt Weer het eerste lustrum met o.a. een Grachtenvaert door het centrum van Oudewater. Mooi gekleed en stemvast werd er gevaren op de Geelbuik, door de grachten van Oudewater en op de Hollandse IJssel.

Het was prachtig weer en de terrassen op de Markt  zaten die vrijdag helemaal vol. Iedereen die er toevallig aanwezig was, bleek verrast en genoot zichtbaar.

En voor wie het gemist heeft of er nog een keer van wil genieten is hier de link: Papekop Zingt Weer in de Geelbuik in Oudewater

Tekst: Redactie | Film: Marianne van Wijngaarden en Rick Coelet

Burgemeester Pieter Verhoeve van Oudewater naar Gouda

Hoewel er af en toe ook wel enige kritiek te beluisteren of te lezen valt – maar wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt kan daarop wachten – is de overheersende mening in Oudewater heel duidelijk dat Pieter Verhoeve een prima burgemeester en een bijzonder aardige man is. Maar nu vertrekt hij vanuit Oudewater naar Gouda om daar de taak van burgervader te gaan vervullen. (meer…)