Zwemmen kan weer; Ons Statenbad is open

Buiten is het 8 graden, in het water bijna 27. “Dit voelt aan als een warme zwoele zomer avond”,  aldus Fred van Schaik, één  van de vele mensen die het onderste uit de kan  haalt om een binnen- én buitenbad te realiseren. Wethouder Walther Kok had de eer om het zwembad , helemaal klaar voor een nieuwe seizoen, voor geopend  te verklaren. (meer…)

De Spekkoekkoningin maakt vliegende start in Oudewater!

Nog maar enkele weken geleden streek De Spekkoekkoningin, Jessica Chang Sing Pang, neer in het pittoreske pandje aan de Peperstraat,  om  daar een bakkerij voor spekkoek te beginnen.
Oudewater zou Oudewater niet zijn als niet iedereen hier intussen van op de hoogte is. Eigenlijk was het niet zozeer de bedoeling van Jessica om een winkel in spekkoek te beginnen, maar enthousiaste klanten stroomden (van heinde en verre) toe. (meer…)

Kip en Lekker voorziet in behoefte

Sinds 1 oktober 2020 is Kip en Lekker gevestigd in de Leeuweringerstraat 17 in Oudewater. En nu al is deze poelier, maar eigenlijk wel meer dan dat, niet meer weg te denken uit het centrum van deze stad. Het is bijna altijd coronaproof druk in de winkel met veel lekkers. Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment voor allerlei uiteenlopende gelegenheden. En op verzoek komen ze een en ander ook nog eens thuisbezorgen. Nelleke Lekkerkerker doet het goed. (meer…)

Scarlet Heart Tattoo verrijking voor Oudewater

‘Van een kleine tattoo tot wilde plannen voor een sleeve of rugstuk; wij zetten jouw wensen om in een unieke tatoeage die niemand anders heeft. Geen kopie van een plaatje, maar een persoonlijk ontwerp dat precies bij jou past!’ Dit staat als uitnodigende eerste zin op de website van de tattooshop die zich sinds kort in Oudewater heeft gevestigd: Scarlet Heart Tattoo. (meer…)

Spekkoekkoningin nu gevestigd in Oudewater

Zowel in Alphens Nieuwsblad als in het AD verschenen artikelen over Jessica Chang Sing Pang, de spekkoekkoningin, waarin ze werd geroemd om haar veelzijdigheid op het gebied van koken, bakken en allerlei daaraan gerelateerde initiatieven. Zo blijkt dat zij vestigingsmanager van een tweetal kookscholen was (per 1 december jongstleden is ze daarmee gestopt, omdat – spoiler – de spekkoeken heel goed lopen), als ook een ervaren chef-kok, spekkoekfans heeft onder gerenommeerde namen als Ron Blaauw en Herman den Blijker, en zich nu, onder andere door corona, geworpen heeft op het bakken van spekkoek. En wat betreft dat laatste zijn er in de betrekkelijk korte tijd dat ze zich met spekkoek bezighoudt niet alleen bestellingen uit de nabije omgeving binnengekomen, en zelfs niet alleen uit heel Nederland, maar ook van ver daarbuiten. (meer…)