Gemeente Oudewater en provincie Utrecht tekenen Cultuurpact 2018-2019

De gemeente Oudewater en de provincie Utrecht hebben, zoals ook vorig jaar,  het Cultuurpact ondertekend.  Dit gebeurde op  woensdag 13 juni 2018 met diverse belangstellenden en een bijzondere gast uit het verleden. Door deze samenwerking  willen beide partijen meer bekendheid geven aan Oudewater en een breder publiek bereiken.

De zichtbaarheid wordt hierdoor vergroot, waar de Oude Hollandse Waterlinie ook een belangrijke rol in zal spelen. Die ambitie staat opgetekend in dit Cultuurpact 2018-2019.

Er is al sprake van een reizende tentoonstelling in de bibliotheken, er is een vestigingsplan in de maak en er wordt een drone video samengesteld.

Gedeputeerde Mariëtte Pennarts en burgemeester Pieter Verhoeve zetten op woensdag 13 juni hun handtekening onder het cultuurpact in het stadhuis op de Visbrug. Diverse bestuursleden waren hierbij aanwezig waaronder Stichting Recreatie en Toerisme Oudewater (STRO), Struinen en Vorsen, Geschiedkundige Vereniging Oudewater (GVO), en anderen. De gemeente Oudewater had nog een speciale gast uitgenodigd: Arminius zelf schoof aan bij de ondertekening van dit Cultuurpact. In mooie Oudhollandse woorden sprak hij de aanwezigen toe en hij onderstreepte de importantie van een dergelijke samenwerking en het in stand houden van de historie die wij hebben.

Bron: Oudewater.net | 17 juni 2018

Na de zomervakantie op Scouting? Dit is het moment!

De zomervakantie staat al bijna voor de deur en dat maakt dit hét moment om je aan te melden bij Scouting Jorisgroep Oudewater! Iedereen die zich nu aanmeldt, kan na de zomervakantie drie keer gratis kijken en meedoen. Daarna kun je besluiten om echt lid te worden. Wacht niet te lang, want sommige leeftijdsgroepen hebben een wachtlijst. (meer…)

Het team van BPG Snel is klaar voor ‘The Ride’

Vanaf medio september 2017 zijn 8 Oudewaterse racefietsers onder de naam Team BPG Snel zich aan het voorbereiden op een ultieme fietstocht van de Passo Stelvio in Italië naar de Cauberg in Limburg. In 8 dagen wordt er van 10 t/m 17 juni a.s. een afstand van 1.300 km afgelegd door 8 landen en een hoogteverschil overbrugt van 17.000 meter. En deze rit draagt de naam: The Ride. (meer…)

Drakenbootfestival opnieuw geslaagd

Opnieuw een kleurrijk spektakel het Drakenbootfestival in Oudewater: sportief en gezellig voor jong en oud en heel leuk om naar te kijken. Zestien teams deden mee aan dit tweede festival dat op initiatief van de Old Water Dragons in navolging van de vorig jaar door Jeroen Hotze georganiseerde eerste uitvoering van dit spektakel op de Hollandsche IJssel  en waar echt honderden belangstellenden op af waren gekomen.  (meer…)