Kaartjes Lenteconcert nu in voorverkoop

Op zondagmiddag 10 maart 2019 voert het Amsterdams Studentenkoor in het Groene Hart een sfeervol Lenteconcert uit. Gezongen wordt ‘Ein Deutsches Requiem’ van Brahms, voorafgegaan  door een kort stuk van Arvo Pärt. Het Studentenkoor Amsterdam wordt begeleid door symfonieorkest J. Pzn Sweelinck.

(meer…)

Open dag in het Cultuurhuis: heel veel te doen!

Een bezoeker van de Open dag in Het Cultuurhuis kon het zomaar treffen dat hij of zij hartelijk verwelkomd werd door een vriendelijke mevrouw met koekjes die speciaal gemaakt waren voor deze dag. Het waren Palestijnse koekjes gemaakt door Kharour. Een van de thuiskoks van Bruggenbouwers.net. Een groep thuiskoks uit Oudewater en omgeving die erg graag heerlijke borrelhapjes maakt en zelfs de totale catering van een evenement wil en kan verzorgen.

En natuurlijk kon je in ieder lokaal een kijkje nemen. En ook in de bibliotheek  was iedereen natuurlijk welkom. Tientallen organisaties hebben hier hun plek gevonden. (meer…)

400 kerststallen in Oudewater: “Als Jozef, Maria en het kindje Jezus er maar in zitten”

Je hebt ze met engeltjes en met rendieren, maar ook met ijsberen uit Alaska en kangoeroes uit Australië: kerststallen. De komende dagen zijn er ruim vierhonderd stalletjes – in alle soorten en maten- te bewonderen in de Franciscuskerk in Oudewater.

De kerststallen komen vanuit de hele wereld en zijn beschikbaar gesteld door verzamelaars. De enige voorwaarde: “Als Jozef, Maria en het kindje Jezus er maar in zitten”. (meer…)

GRATIS WIFI IN OUDEWATER

Oudewater krijgt subsidie van de EU om gratis WiFi aan te bieden op openbare plekken. Het stadje hoort bij de 2.800 europese gemeenten die aanspraak maken op de WiFi4EU bijdrage van de Europese Unie.

De EU verdeelt in totaal 42 miljoen euro over de gemeenten. Oudewater krijgt dus 15.000 euro om een WiFi-netwerk op te zetten.

In Nederland krijgen in totaal 48 gemeenten de subsidie. Meer dan 13.000 Europese gemeenten schreven zich in.

Bron: Woerden TV | zaterdag 9 december 2018

Maria Passie

Sommigen van u zullen er al over gehoord of gelezen hebben, maar wellicht zijn er ook onder u die er nog niet of nauwelijks iets van weten.
Wat is de Maria Passie? (meer…)

Het Energie Café trekt je over de streep

Belangrijke energiemaatregelen vanuit de regering omtrent het drastisch terugbrengen van het gebruik van gas en het aanmoedigen van schone stroom maakt dat we andere keuzes moeten gaan maken. Maar wat weten we van het gebruik van alternatieven, zoals een warmtepomp of elektrische auto? Daarover gaat het in het Energie Café van het platform Energie Oudewater op dinsdagavond 27 november in het Zalencentrum. (meer…)