Vanwege Herman de Manmaand: Verhalenwedstrijd Nog niet

Stijn Streuvels, Antoon Coolen, Anne de Vries en Herman de Man worden geroemd als schrijvers van literaire streekromans. Sinds de Tweede Wereldoorlog is in het genre streekroman de maatschappijkritische toon verdwenen. De organisatie van de Herman de Manmaand doet een poging om het oorspronkelijke karakter van het streekverhaal in ere te herstellen met de verhalenwedstrijd ‘Nog niet‘. (meer…)

Laatste week van Herman de Manmaand

Met ruim twintig activiteiten sluit de Herman de Manmaand de laatste week af. Het aanbod varieert van boeiende vertelvoorstellingen, trekvaarten, stadswandelingen tot adressen waar boeren vertellen hoe ze klimaatslim op hun bedrijven te werk gaan, en bezoeken aan een eendenkooi en het imposante Dijkhuis aan de Lek. (meer…)

Oud-cliënten Hotel Abrona bloeien op in ouderenzorg

Toen vorig jaar zomer Hotel Abrona haar deuren sloot, was dat vooral voor de cliënten, die er een leuke baan hadden, een hard gelag. Inmiddels hebben veel cliënten weer een mooie werkplek gevonden. Of bij het vernieuwde Hotel/ restaurant Broeck of bij de Wulverhorst. Alle cliënten vallen nu onder Stichting Ouderenzorg Oudewater. We namen een kijkje in de Wulverhorst. (meer…)

Examens judo bij Proost Sport

Aan het einde van dit bijzondere judo seizoen hebben onze judoka’s toch kunnen laten zien wat zij in de afgelopen maanden geleerd hebben. Weliswaar op een andere manier dan we gewend zijn; de examens werden tijdens de lessen behandeld zonder publiek. (meer…)

Koetsenrit met authentieke paardenrijtuigen door de Krimpenerwaard

Zo stond het vermeld in het programmaboekje van de Herman de Manmaand 1898/1946: ‘Om 9 uur verzamelen in Polsbroek op de Zuidzijdeweg 106; vertrek half 11.’ Men zou Oudewater aandoen met een 20 tal rijtuigen met antiek gerij. En die waren er ook.  Voorafgegaan door fietsers in gele hesjes en een motorordonnans zag men ze al aankomen op de Damweg. (meer…)