Pracht aan de Gracht 2018

Op vrijdag 24 augustus was het weer zover. Voor de zesde keer werd Pracht aan de Gracht georganiseerd. Het bestuur van Pracht aan de Gracht heeft een andere samenstelling gekregen. Duidelijk is dat ook deze samenstelling goed heeft gewerkt, want de organisatie was perfect.

(meer…)

Leerlingen Klavertje 4 in actie tegen zwerfafval

Minder zwerfafval is beter voor mens en dier! Daarom vulden de leerlingen van Jenaplanschool ‘Klavertje 4’ afgelopen week een flink aantal afvalzakken met zwerfafval uit hun omgeving. Hun actie was onderdeel van een themadag over plastic soep en recycling van ‘Let’s Do It Kids’. De dag werd mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de zwerfafvalvergoeding van de Gemeente Oudewater. (meer…)

Schilderij brengt Oudewaterse Moord uit 1575 weer tot leven

De herdenking van de Oudewaterse Moord vindt plaats op zondag 12 augustus 2018 om 12.00 uur; de toegang is vrij. Klik hier voor meer informatie over betreffende herdenking; lees verder voor meer informatie over de Oudewaterse Moord en de herdenking daarvan.

Als het om de 80-jarige oorlog (1568-1648) gaat, dan heeft Oudewater met zijn ‘Moord’ één van de oudste herdenkingen van Nederland. Die gaat terug tot 1589. Vermoedelijk zelfs nog iets eerder. (meer…)