JW TV in…. Oudewater

Niet op vakantie maar toch een dagje weg? JW TV ging voor u in Oudewater (U) kijken wat daar allemaal te doen is. Trein naar Gouda en dan bus van perron E.

Bron: Schiedam JW TV | 15 juli 2018

Judo-examens bij Richard Proost Sport

Zaterdagmiddag 30 juni jl. was het weer tijd voor de halfjaarlijkse judo examens op het sportcentrum.
Zo’n 100 judoka’s uit Lopik, Linschoten, Montfoort, Gouda en Oudewater kwamen deze middag judo-examen doen.
27 judoka’s gingen met een hogere kleur band naar huis en alle andere judoka’s met een hogere kleur slip en certificaat.
Het was een hele geslaagde middag met allemaal blije gezichten. (meer…)

Team BPG Snel finished The Ride!

Zondag 10 juni 2018 begon het uit acht man bestaande team van BPG Snel (met twee begeleiders) in het Italiaanse Prato aan de ultieme fietsuitdaging genaamd The Ride. De inspannende trainingen gedurende acht maanden werden ruimschoots beloond. Het werd een bijzonder pittige achtdaagse. En voor wie liever de filmpjes eerst wil zien: dagfilmpjes. (meer…)

Gemeente Oudewater en provincie Utrecht tekenen Cultuurpact 2018-2019

De gemeente Oudewater en de provincie Utrecht hebben, zoals ook vorig jaar,  het Cultuurpact ondertekend.  Dit gebeurde op  woensdag 13 juni 2018 met diverse belangstellenden en een bijzondere gast uit het verleden. Door deze samenwerking  willen beide partijen meer bekendheid geven aan Oudewater en een breder publiek bereiken.

De zichtbaarheid wordt hierdoor vergroot, waar de Oude Hollandse Waterlinie ook een belangrijke rol in zal spelen. Die ambitie staat opgetekend in dit Cultuurpact 2018-2019.

Er is al sprake van een reizende tentoonstelling in de bibliotheken, er is een vestigingsplan in de maak en er wordt een drone video samengesteld.

Gedeputeerde Mariëtte Pennarts en burgemeester Pieter Verhoeve zetten op woensdag 13 juni hun handtekening onder het cultuurpact in het stadhuis op de Visbrug. Diverse bestuursleden waren hierbij aanwezig waaronder Stichting Recreatie en Toerisme Oudewater (STRO), Struinen en Vorsen, Geschiedkundige Vereniging Oudewater (GVO), en anderen. De gemeente Oudewater had nog een speciale gast uitgenodigd: Arminius zelf schoof aan bij de ondertekening van dit Cultuurpact. In mooie Oudhollandse woorden sprak hij de aanwezigen toe en hij onderstreepte de importantie van een dergelijke samenwerking en het in stand houden van de historie die wij hebben.

Bron: Oudewater.net | 17 juni 2018

Na de zomervakantie op Scouting? Dit is het moment!

De zomervakantie staat al bijna voor de deur en dat maakt dit hét moment om je aan te melden bij Scouting Jorisgroep Oudewater! Iedereen die zich nu aanmeldt, kan na de zomervakantie drie keer gratis kijken en meedoen. Daarna kun je besluiten om echt lid te worden. Wacht niet te lang, want sommige leeftijdsgroepen hebben een wachtlijst. (meer…)

Het team van BPG Snel is klaar voor ‘The Ride’

Vanaf medio september 2017 zijn 8 Oudewaterse racefietsers onder de naam Team BPG Snel zich aan het voorbereiden op een ultieme fietstocht van de Passo Stelvio in Italië naar de Cauberg in Limburg. In 8 dagen wordt er van 10 t/m 17 juni a.s. een afstand van 1.300 km afgelegd door 8 landen en een hoogteverschil overbrugt van 17.000 meter. En deze rit draagt de naam: The Ride. (meer…)