Judoka’s Richard Proost Sport op de tatami in Almere

Op zondag 10 december stond voor 10 judoka’s het Topjudotoernooi Almere op het programma, dat gehouden werd in Topsporthal Almere-Poort. Uiteraard standen er ook weer judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater op de tatami.
Job Six mocht het spits afbijten in de eerste groep om 9.00 uur. De wegen waren toen nog goed begaanbaar. Job verloor en kwam niet op het podium. Later op de dag was het de beurt aan Sylvana den Bleker en Lars Groenewegen. Beiden waren op hun hoede en gingen goed van start met allebei de eerste als winstpartij.
Daarna verloren zij beide 1 partij en de rest van de wedstrijden werden met mooie punten gewonnen. Beiden stonden als 2e op het podium.

Het winterweer zat ook judoka’s dwars

De groep erna was het de beurt aan Nick Roelse, hij zat in een poule van 5 judoka’s en moest dus 4 x de mat op. De eerste 2 partijen werden gewonnen met ippon, daarna verloor hij twee keer met ippon. Een mooie 3e plaats voor de hard trainende Nick.
Syme van Vuuren was al meegereden en kon beginnen aan zijn wedstrijden. Voor een aantal andere judoka’s was de weg naar Almere te gevaarlijk geworden en hadden zich afgemeld.
Syme had het zwaar in een poule van 6. Hij begon sterk, maar verloor zijn eerst 3 partijen in de +66 kilo. Daarna wierp hij twee judoka’s in wazari en had de judoka’s gelijk vast in een houdgreep.
Helaas was het net niet genoeg voor een podiumplaats, 4e.
En zo kon iedereen weer voldaan huiswaarts door het winterse weer.

Bron en foto’s: Richard Proost Sport | 11 december 2017

Geef een antwoord