18e IJsselsteins Judotoernooi

Op zondag 4 november namen 13 judoka’s van Richard Proost Sport deel aan het 18e IJsselsteins Judotoernooi. Het druk bezette judotoernooi met vooral regionale judo clubs vond plaats in de IJsselhal te IJsselstein.

DMerel van Rossum-IMG_0564e dag was verdeeld in 4 groepen. In de tweede groep moesten de eerste judoka’s aantreden. Alleen voor Merel van Rossum kwam er in die groep  een podiumplaats uit. Merel werd tweede in haar poule en won haar partij om de bronzen medaille.

In de tweede groep van de dag werden er meer medailles gescoord. Lars Groenewegen was niet te stuiten en wierp iedereen in ippon: kampioen! Senna zat in een poule van 5 en won 2 en verloor 2 wedstrijden, maar door onderling resultaat won zij de zilveren medaille.

Ook Boris Hendriks was in zijn element. Hij werd knap tweede in zijn poule. In de kruisfinale verloor hij zijn 1e wedstrijd maar om het brons was het weer ippon voor Boris, bronzen medaille! In de laatste groep kwam alleen Marvin de Goederen op de tatami maar hij wist zich net niet in de kruisfinale te knokken. “Al met al heeft iedereen weer hard gestreden voor wat zij waard zijn en dat is mooi om te zien,” aldus de coach.

Bron: Richard Proost Sport | maandag 5 november 2018
Op de foto’s:  Merel van Rossum en een groepsfoto van de drie medaillewinnaars

Geef een antwoord