Twee judoka’s van Richard Proost Sport naar NK -15 jaar te Tilburg

Op zaterdag 25 februari werden in sporthal Overbosch te Den Haag de Districts Kampioenschappen onder de 15 gehouden. Op dit kampioenschap kunnen de beste 4 judoka’s per gewichtsklasse zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap -15 dat in Tilburg gehouden zal worden.

Tijdens het ochtend programma was het de beurt aan de meisjes -15. Amber Mulder en Senna Groothedde hadden zich hiervoor opgegeven. Beide komen uit in de gewichtsklasse -44 kilo. Het werd voor hen een poule van 5 judoka’s. Dat betekende dat er 4x gestreden moest worden.

De dames Amber en Senna

De eerste partij was ook meteen beide dames tegen elkaar. De winst ging naar Amber. Hierna won Amber nog een keer en moest twee keer haar meerdere erkennen in twee oudere judoka’s. Voor de nog maar 11- jarige Amber was dit haar eerste jaar in de -15. Door twee winstpartijen verzekerde zij zich van het brons en plaatsing voor het NK.

Senna had het iets moeilijker dit keer, maar moest 1 partij winnen om zich ook te plaatsen voor het NK. Senna maakte het erg spannend om in haar laatste partij een houdgreep 19 seconden vast te houden, net geen ippon. Dus moest zij er weer vol tegen aan. Gelukkig wierp zij haar tegenstander in een wazari en wist nogmaals een houdgreep aan te leggen: ippon! Senna werd 4e van Zuid Holland en geplaatst voor NK.

De heren Lars en Lester

In het middag programma kwamen Lars Groenewegen -50 kilo en Lester Bouman -55 kilo uit op het Districts Kampioenschap. Beide heren wonnen hun eerste partij.

Helaas verloren zij ook beide de 2e partij. Hierdoor moesten zij door in de verliezersronde. Voor Lester was dat nog 1 partij, hij verloor.

Lars ging goed op weg in de verliezersronde, hij won zijn eerste partij binnen 5 seconden. Ook zijn tweede won hij met ippon. Daarna moest hij om de 3e plaats strijden. Helaas kwam hij in een houdgreep en plaatste zich net niet voor het NK dat op zaterdag 11 maart wordt gehouden in Tilburg.

Bron: Richard Proost Sport | 27 februari 2017

Geef een antwoord