Is 30 dagen zonder alcohol een bezopen idee?

Wethouder Ad de Regt en enkele Oudewaternaren die in de stad een voorbeeldfunctie hebben, doen mee aan IKPas. Een actie waarbij de deelnemers 30 dagen geen alcohol gebruiken. Van 1 tot 31 maart.

IkPas is een initiatief van de GGD regio Utrecht. Die wil hiermee het bewustzijn bij mensen van 18 jaar en ouder vergroten als het gaat om gewoontedrinken. En vanzelfsprekend een voorbeeld stellen aan jongeren.

Wethouder Ad de Regt vindt 30 dagen zonder alcohol bepaald geen bezopen idee. ,,Met deze actie willen wij onszelf en anderen stimuleren bewuster om te gaan met alcohol. Een drankje op zijn tijd moet kunnen, ook ik houd van een goed glas wijn. Toch is het goed zo nu en dan stil te staan bij het eigen alcoholgebruik en met name de voorbeeldrol die je in relatie tot alcohol vervult voor kinderen.’’

De deelnemers dragen gedurende deze 30 dagen een blauw armbandje. Op die manier zijn zij herkenbaar als ambassadeur van de actie. Over zijn bevindingen schrijft De Regt wekelijks een column. Die verschijnt gedurende de maand maart in een regionaal huis aan huisblad. Eind maart sluiten de deelnemers de actie gezamenlijk af en heffen zij het glas. Met een alcoholvrije cocktaildrank. Dat spreekt voor zich.

oudewater-ikpas-poster-2016-02-19 om 13.21.53

Naast wethouder Ad de Regt doen de volgende personen mee aan het initiatief: Gerwin Coljé (schaatser), Danny Muijs (Yellow Bellies en jeugdvoetbaltrainer), Lea Beaujon (Fairtradewinkel), Otto Beaujon (columnist en verslaggever IJsselbode), Martin Weerstand (jeugdwerkbestuurder protestantse gemeente Oudewater), Saskia Wulterkens (combinatiefunctionaris Cultuurhuis) en Joost van den End (predikant hervormde gemeente). Hun afbeeldingen kom je tegen op posters en flyers bij huisartsen, sportverenigingen en andere plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten.

Meer informatie over deze actie en aanmelden kan via de website: www.ggdru.nl/ikpas.

 Bron: gemeente Oudewater | 19 februari 2016

Geef een antwoord