4 Judoka’s Richard Proost Sport bij Nederlandse Kampioenschappen 2016

Op zaterdag 30 januari stonden 5 judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater op het Zuid Hollands districts kampioenschap -21 jaar. Dit toernooi vond plaats in sporthal Overbosch te Den Haag. 

Op dit districts kampioenschap kan men zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap -21 jaar. Dit toernooi zal plaats vinden op zaterdag 13 februari in Nijmegen. Damiën den Bleker, Tom van Rossum, Sylvana den Bleker, Hans en Rick van Montfoort mochten hun judo kwaliteiten laten zien. Damiën en Tom zaten beide in een afval systeem en Hans, Rick en Sylvana in een poule systeem.

Damiën (-66) ging zeer sterk van start en won 2x met ippon. Hiermee had hij zich geplaatst voor de finale. Deze werden per gewichtsklasse aan het einde van de middag gedraaid. In de finale moest hij het opnemen tegen Sandor de Jong uit Hoogvliet. Het ging gelijk op, Sandor kreeg 2 straffen dus Damiën stond voor. In de laatste 20 seconden wierp hij Sandor in een wazari. Damiën moest de partij uit judoën en dat deed hij, kampioen van Zuid Holland -21 jaar.

Rick en Hans van Montfoort (-90) zaten met drie andere in de poule en moesten dus 4x de tatami op. Hans begon goed en won van zijn broertje, 2e partij daarna won hij ook met ippon. Hierna verloor hij 2x en werd daardoor knap 3e. Rick verloor drie keer en won zijn laatste beslissende partij. Hiermee verzekerde hij een 4e plek en een plaatsing voor NK.

Tom van Rossum (-81) verloor 2 partijen en deed daardoor niet mee voor de prijzen. Sylvana (-57) moest het opnemen in een sterke poule van 4 dames -21 jaar. Sylvana is zelf nog 16 jaar, maar gaf zich niet snel gewonnen. Na drie verlies partijen had zij de 4e plek en dus ook plaatsing voor NK.

Maar liefst 4 judoka’s uit Oudewater doen mee aan NK judo -21

4 Judoka’s plaatsten zich dus voor NK judo -21! De judoka’s hebben nu nog twee weken om zich voor te bereiden voor de wedstrijden op het NK te Nijmegen.

Bron en foto’s: RPS | 30 januari 2016

Geef een antwoord