4 judoka’s van Richard Proost Sport op NK onder 21

Op zaterdag 13 februari werd het NK judo onder 21 jaar gehouden in de Jan Mansinkhal te Nijmegen. 4 judoka’s van Richard Proost Sport uit Oudewater hadden zich geplaatst voor dit NK.

Sylvana den Bleker mocht in de ochtend als eerste aantreden in de gewichtsklasse -57 kilo. De eerste wedstrijd had zij een vrijloting, haar tweede partij ging verloren waardoor zij doorging in de herkansingen. Hier won zij de volgende partij, helaas verloor zij daarna en lag uit het toernooi.

In de middag groep kwamen de jongens uit. Damiën den Bleker, Hans en Rick van Montfoort. Damiën komt uit in de -66 kilo en had ook een vrijloting de eerste ronde. In de tweede ronde liep hij tegen een verliespartij op. Ook in de herkansingen kwam het niet meer goed. Hans en Rick verloren beide hun eerste partij in de -90 kilo. Ook voor hen was de herkansingsronde een feit. Hans won nog 1 partij en verloor daarna, Rick kwam nog net iets verder en won 2 partijen nog in de herkansingsronde. Hiermee kwam hij net verder dan een gedeelde 9e plaats.

Op zondag 14 februari stonden 7 judoka’s op de judomat tijdens het 9e Wijks Open Judotoernooi te Wijk bij Duurstede. In de tweede ronde van de dag kwamen 3 judoka’s op de tatami. Sjors Hendriks, Amber Mulder en Ivar Blijderveen. Amber was op dreef en won al haar partijen in de poule, dus een gouden medaille voor haar. Sjors won 1 partij en had hierdoor meer wedstrijdpunten dan de ander die ook 1 wedstrijd had gewonnen. Sjors werd dus knap 2e. In de derde ronde kwamen Senna Groothedde, Lars Groenewegen en Job Six op de mat. Senna en Job zaten allebei in een poule van 6, dus dat betekende 5 x de mat op. Bij Lars was het ook heel spannend omdat daar 3 jongens op hetzelfde resultaat uitkwamen na de poulewedstrijden. Dus moesten zij nog een keer tegen elkaar. Lars won toen 1 x en werd hierdoor 2e. Job won heel goed 3 partijen van de 5 en werd hierdoor 3e. Senna wist er 2 te winnen en werd hiermee 4e. In de laatste groep stond Lester Bouman als enige judoka op de tatami. Lester won er 2 en verloor er 2 en werd hierdoor ook heel mooi 3e. De judoka’s hebben hard gewerkt en geknokt voor wat zij waard waren.

Bron: Richard Proost Sport | 15 februari 2016
Foto: RPS; 2 prijswinnaars op het 9e Wijks Open, Amber Mulder en Sjors Hendriks

Geef een reactie