4e Open NK SUPPOLO was een feestje in Oudewater

Op zaterdag 19 september werd het 4e Open NK SUPPOLO gehouden in Ons Statenbad in Oudewater. Dit evenement is voor het 4e jaar op rij georganiseerd door SBZO, het Watersportverbond en Pro-Sup.
Zes teams, waaronder twee damesteams, streden om de felbegeerde wisselbeker. De twee buitenlandse teams die zich hadden ingeschreven, hadden ervoor gekozen niet te komen i.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen. Jammer dat ze er niet waren, maar, desondanks werd het toch wel een mooi feestje.

Het zonnetje scheen, het zwembadwater was op temperatuur, er was publiek en er hing een hele gezellige sfeer. Kortom de perfecte omstandigheden voor een middag Suppolo wedstrijden. Er werd in een poulefase gespeeld, hierna volgde de troostfinale, de twee halve finales, de wedstrijd om het beste damesteam en ter afsluiting de finale.

Spannende finales

De troostfinale werd gewonnen door de Statenboys. Het beste damesteam was de High Tree Ladies, de dames van Scheele Boele’s werden tweede.

In de finale streden de Old Men II tegen de Pro-Sup jongens onder 19 jaar. Het was een spannende finale waarin de teams gelijk opgingen. Uiteindelijk wonnen de Pro-Sup jo 19 jaar.
Tijdens de prijsuitreiking werden de teams gehuldigd met een medaille van het Watersportverbond. Pro-Sup jo 19 jaar namen de speciale wisselbeker in ontvangst.
Volgend jaar komt er uiteraard een speciale jubileum editie.

Bron: Richard Proost | Foto’s: Ingrid Buitenhuis | Eindredactie: Oudewater.net

Geef een antwoord