750 jaar Oudewater wordt afgesloten met feestweek!

Stichting Oudewater 750 jaar Stad maakt zich op voor de grote finale van het jubileumjaar. In de slotweek van vrijdag 11 tot en met zaterdag 19 september zijn er evenementen en voorstellingen voor jong én oud op het evenemententerrein, ingang aan de Waardsedijk. Nog één lange week viert Oudewater dat zij 750 jaar geleden stadsrechten kreeg.

Vrijdag 11 september: Bloed, zweet en tranen

Een Hollandse feestavond in samenwerking met carnavalsvereniging De Blauwbaadjes met als thema ‘Bloed, zweet en tranen’ vormt de aftrap van de feestweek. Om 20.30 uur start de avond met de show Sterren Stralen met locale artiesten en een uur later wordt het gegarandeerd feest met optredens van Peter Beense, Frans Duits en Jan Smit.

 Zaterdag 12 september: Gekkigheid

In samenwerking met Rope City Events wordt een geweldig dance-event voor de jongeren georganiseerd onder de naam: Gekkigheid! De line-up staat vol met top acts zoals FeestDJRuud, Mark with a K, Theis’n, Girls love DJS en Valerio Zeno. Naast muziek is er tussen 14.00 uur en 23.00 uur ook genoeg te beleven op het evenemententerrein. Er staan hottubs klaar om te relaxen of wellicht wil je je eigen zangtalent testen? Bijna niks is te gek … zoals je ook mag verwachten van een event met de naam Gekkigheid. Gekkigheid geeft je een dag waarin alles kan en mag!

Zondag 13 september: High tea & High Wine

Zondagmiddag belooft een verrassend smaakvolle middag te worden. Om 12.30 uur start de High Tea en zorgt De Theetuin voor verschillende soorten thee en allerlei lekkere, veelal zoete hapjes.

De High Wine verzorgen wij in samenwerking met Bernard Tesink vanaf 15.30 uur. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om verschillende soorten wijn te proeven met bijpassende lekkere hapjes. Voor de muzikale omlijsting zijn de Heeren van het goede leven aanwezig.

Oudewater_2015_Outlaws

Extra: Vanaf 17.30 uur zijn gasten zonder kaart voor de High Wine van harte welkom in de tent. Zij kunnen, tegen betaling van euro 7,50 aan de deur, genieten van een bijzonder optreden van The Outlaws.

Maandag 14 september: Superrrrrrbingo

Op maandag 14 september vanaf 19.30 uur (tent open vanaf 18.30 uur) is het tijd voor de Superrrrrrbingo. Er wordt bingo gespeeld met diverse rondes en grote prijzen zoals: een scooter, een elektrische fiets, een reischeque, een TV, tablets, een mobiele telefoon en nog veel meer. Koert Westerman, inwoner van Oudewater, is gastheer van deze avond.

Woensdag 16 & donderdag 17 september:
Circus Renaissance

In samenwerking met Carnavalsvereniging De Blauwbaadjes organiseren we een sprookjesachtige circusbeleving. Woensdag is er een show om 15.00 uur en 19.30 uur en donderdag om 19.30 uur. In een twee uur durende klassieke voorstelling kan jong en oud genieten van een sprankelend circusfeest. Alle elementen van het traditionele circus komen voorbij, maar dan wel in een theatrale presentatie die er voor zorgt dat de show boeit vanaf de eerste tot de laatste minuut.

Vrijdag 18 september:
Feestavond met o.a. Gerard Joling

De tent op het evenemententerrein wordt geopend voor een tweede feestavond. Vanaf 21.00 uur zetten Glennis Grace, Gerard Joling en Pappa di Grazzi de tent op z’n kop. Ook dit feest is georganiseerd in samenwerking met Carnavalsvereniging De Blauwbaadjes. Het belooft een geweldig feest te worden en we gaan door tot de kleine uurtjes.

Zaterdag 19 september:
Bourgondische maaltijd & afsluiting feestjaar

Om 16.00 uur start een heus Bourgondisch diner. Een middeleeuwse feestmaaltijd die zijn weerga niet kent. Varkens aan het spit, wijn of bier uit een stenen pul en uiteraard een heleboel vertier. Van bedelaars en goochelaars tot aan een vuurspuwer.

Aansluitend komt er echt een einde aan het feestjaar. Vanaf 20.00 uur is de tent open en is iedereen welkom voor het slotakkoord. Na een woordje van burgermeester Pieter Verhoeve en onze voorzitter Michel van der Laan neemt mascotte Ropey alle aanwezigen mee door de hoogtepunten van het jubileumjaar. Als klapstuk volgt er een mooie lasershow in de tent vol momenten van herkenning. Tot middernacht zorgt DJ Luc Bode voor de laatste klanken van dit bijzondere jaar.

Kaartverkoop

Voor alle activiteiten in de slotweek zijn kaarten verkrijgbaar bij: Emté, Jumbo, The Read Shop en online via www.oudewater750jaar.nl/tickets.

De slotavond op zaterdag 19 september vanaf 20.00 uur is gratis toegankelijk voor iedereen.

 Bron: Stichting Oudewater 750 jaar Stad | 11 september 2015

Geef een antwoord