85 kg vuil gevist tijdens rivierenschoonmaak van Zwerfvuilambassadeurs

Afgelopen woensdag 8 april vertrokken al vroeg in de morgen de boten De Amalia en De Geelbuik vanuit Oudewater. Aan boord een zestal vrijwilligers. Zij begonnen aan een vaarroute over de Lange Linschoten met als doel al het zwerfvuil uit de rivier op te ruimen. Zij werden bijgestaan door nog eens zes vrijwilligers die op de kade met de boten mee opliepen. Dit maakte dat er geen enkel blikje of plastic verpakking ongezien zou blijven liggen in de berm.

De bonte stoet arriveerde om 12:30u in Linschoten, waar op de parkeerplaats van het Linschotense bos een lunch wachtte. Daar werd de eerste 62 kg vuil verzameld. Om 13:00u vervolgde de boten hun route door het centrum van Linschoten, om via de Montfoortsevaart naar Montfoort te varen. Van daaruit werd koers gezet naar Oudewater over de Hollandsche IJssel. Door het mooie weer waande je een toerist, maar het speuren naar afval ging door. Op het 2de gedeelte van de route werd nog eens 23 kg vuil uit het water gevist.

De vrijwilligers van Zwerfvuilambassadeurs hopen dat vele mensen, de komende periode, zullen genieten van de mooie rivieren in onze gemeenten.

Bron: Radio Stad Montfoort | 10 april 2015

Geef een antwoord