Aan de slag met duurzaamheid

Een inspiratievolle avond. Dat belooft de tweede bijeenkomst van het Platform Duurzaam Oudewater maandag 9 februari te worden.

Dan presenteren inwoners en organisaties hun ideeën en voorstellen om Oudewater duurzamer te maken. U was er de eerste keer niet bij? Wees welkom op maandag 9 februari. Praat en denk mee! Of kom gewoon luisteren. In november van het vorig jaar installeerde wethouder Bert Vermeij het Platform Duurzaam Oudewater. In die startbijeenkomst gingen inwoners en vertegenwoordigers van diverse organisaties direct aan de slag met het verzamelen van ideeën. Die hebben zij nu omgezet in voorstellen.

Voorstellen over duurzaamheid

Deze betrokken inwoners en organisaties presenteren op 9 februari hun eerste voorstellen om Oudewater duurzamer te maken. Die liggen op het gebied van duurzame energie, energiebesparing, afval(scheiding), stimuleren van duurzaam gedrag, openbaar groen en landschap. Naast deze presentaties bereidt het platform een duurzaamheidsmarkt voor. Die staat gepland voor zaterdag 20 juni.

Al veel initiatieven

Er gebeurt in Oudewater al veel als het gaat om duurzaamheid. Vrijwilligers die zwerfvuil opruimen, Energie Oudewater dat flink aan de weg timmert, toename van productie en gebruik van streekproducten en inwoners die zonnepanelen laten installeren. Binnenkort laat de gemeente zonnepanelen plaatsen op het dak van het stadskantoor aan de Waardsedijk.

Wat is het Platform Duurzaam Oudewater?

De gemeente Oudewater wil op het gebied van duurzaamheid graag alle initiatieven, ideeën en enthousiaste mensen bij elkaar brengen in één platform. Zo kunnen we samen kijken hoe we Oudewater nog duurzamer kunnen maken en hoe we er nog meer mensen bij betrekken.

Praktische informatie

Datum: maandag 9 februari
Tijd: 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur.
Plaats: het oude Stadhuis (Visbrug 1, ingang Kapellestraat)

Aanmelden: is niet verplicht, maar het wordt wel op prijs gesteld.
U kunt zich aanmelden via buskens.v@woerden.nl.

Bron: Gemeente Oudewater | 4 februari 2015

Geef een antwoord