Abrona trekt in Cultuurhuis: win-win-win en feest!

Vrijdag 3 juni 2016 is een memorabele dag voor het Cultuurhuis. Toen trok Abrona officieel het fraaie gebouw aan de Kluwen binnen. Onofficieel waren ze al er al wat langer en bleek het al snel een win-win-winsituatie te zijn. De mensen van Abrona die eerder dagelijks naar Vleuten moesten blij; scholen blij en de gemeente blij. Mooier kan het toch niet.

De mensen van Abrona zaten klaar op het podium voor het grote moment dat wethouder Bert Vermeij de officiële opening zou verrichten.

Oudewater_abrona_cultuurhuis_saskia-wulterkens_IMG_2529

Veel leerlingen van de Immanuelschool en OBS De Schakels zaten er ook klaar voor toen cultuurhuiscoördinator Saskia Wulterkens alle aanwezigen welkom heette voor het feestje ter gelegenheid van de officiële ingebruikname van een ruimte in het Cultuurhuis. Tenslotte zou naast de beide scholen, de bibliotheek en het kleicollectief nu ook Abrona deel uit gaan maken van de gebruikers van het Cultuurhuis.

Oudewater_abrona_cultuurhuis_bert-vermeij_IMG_2534Wethouder Vermeij vertelde dat Abrona een goede plek zocht om overdag leuke dingen te doen en hij bedacht dat ze het Cultuurhuis hadden waarin nog wel wat ruimte was. Met de scholen en andere gebruikers konden al redelijk snel goede afspraken gemaakt worden en nu waren ze dus, op de woensdag na, elke dag daar: “Prachtig om in zo’n mooi gebouw lekker bezig te kunnen zijn.” Later vertelde Vermeij nog dat er hier en daar wel vraagtekens bij dit initiatief waren gezet, maar dat uiteindelijk iedereen er heel blij mee was. Voor de andere gebruikers werden naast leuke dingen ook allerhande hand- en spandiensten verricht door de mensen van Abrona.

Gisteren nog werd uw verslaggever verrast door de wijze waarop voor koffie en thee was gezorgd voor een vergadering in de bibliotheek.

Feest!

Oudewater_abrona_cultuurhuis_feest_IMG_2540Gevolgd door applaus knipte wethouder Vermeij het lint door dat leidde naar de ruimte die Abrona mag gebruiken. Alle leerlingen mochten er even een kijkje nemen, kregen limonade, een plakje cake en een kleurplaat die door één van de nieuwe bewoners was gemaakt. Zoals gezegd door Saskia Wulterkens: feest!

Oudewater_abrona_cultuurhuis_marian-van-driel_IMG_2544Marian van Driel, leerkracht van OBS De Schakels, vertelde dat de oudere leerlingen even moesten wennen, maar dan ook echt maar even en dat de jongere op de komst van de dagbesteders van Abrona op een heel natuurlijk manier hadden gereageerd. En nu al waren ze niet meer weg te denken: “Ze helpen veel in het lokaal met punten slijpen, potjes met kleurpotloden vullen. Er is iemand die de speelzaal keurig opruimt en er wordt zelfs regelmatig en goed voorgelezen.” Hier wordt duidelijk het nuttige met het aangename verenigd.

Tekst en foto’s: Aad Kuiper
Eindredactie: Oudewater.net | 3 juni 2016

Geef een antwoord