Alle kleuren medailles voor judoka’s Richard Proost Sport

Op zondag 27 november stond het 5e Topjudotoernooi Almere op het programma voor Hidde van Dam, Sylvana en Damiën den Bleker en Joost Verkaik. Het toernooi werd gehouden in de mooie en grote Topsporthal van Almere-Poort.

Hidde van Dam was als eerste aan de beurt. Hidde was ingedeeld in de -42 kilo en had een poule van 5. Hij moest dus 4 wedstrijden judoën. De eerste werd gewonnen met ippon, de tweede en derde won hij met houdgreep, ippon, alleen de laatste tegenstander was Hidde te slim af en wierp hem in ippon.

RPS_28-11-2016

Hidde knap 2e.

Middagprogramma

In het middagprogramma was het eerst de beurt aan Damiën en Sylvana, beide op dezelfde mat. Sylvana won op ippon daarna won Damiën op ippon. Sylvana ging nog even door met ippons scoren en wist zo de poule te winnen, maar moest door voor kruisfinales. Damiën moest het twee keer op nemen tegen een sluwe Thom Engelen.

Maar Damiën weet wat hij doet en wist met mooie scores de partijen naar zich toe te trekken. Een zeer verdiende 1e plaats. Sylvana ging in de kruisfinales door met haar partijen te winnen, zij won nog eens twee keer met hele fraaie judoworpen op ippon. Ook voor haar een zeer verdiende 1e plaats.

Joost Verkaik was als laatste aan de beurt. Hij kwam uit in de jongens -18 jaar onder 90 kilo. In een poule van 4 moest Joost 3x de tatami op. De eerste partij ging gelijk op, maar Joost liep tegen een strafje op. Hierdoor verloor hij. De tweede partij wierp Joost zijn tegenstander in een mooie wazari en had hem gelijk in een houdgreep. Joost won op ippon. De laatste partij verloor Joost helaas weer op 2 strafjes. Hierdoor werd hij mooi 3e. Alle kleuren medailles werden meegenomen naar Oudewater.

Bron: en foto’s: Richard proost Sport | 28 november 2016
Op de foto’s: de drie medailles winnaars in de middag en Hidde van Dam op het podium.

Geef een antwoord