Allerzielen 2018 in Oudewater

Op de R.K. begraafplaats werd op 2 november 2018 de bijeenkomst georganiseerd van Allerzielen. Mensen die te maken hebben met overledenen in hun (directe) omgeving denken gedurende het hele jaar wel aan hun dierbaren, maar in de Rooms Katholieke kerk is het traditie om dit in het bijzonder op Allerzielen te herdenken.

Vrijwilligers hadden het R.K. kerkhof prachtig en ingetogen verlicht. Lampen, vele kaarsjes en een aantal vuurkorven gaven het kerkhof een bijzondere sfeer. Er lagen briefjes waarop je een boodschap kon schrijven aan je dierbaren en die verzameld werden en later op de avond verbrand werden. Een groot hart was er geplaatst waarop je de naam van diegene die je wilde herdenken, kon opschrijven. Veel mensen bezochten deze avond het kerkhof: met bloemen, kaarsjes, met elkaar in  herinnering voor hun dierbaren of alleen om in stilte het leven en de dood te overdenken.

Er was gelegenheid om een kopje koffie, thee of glühwein te drinken. Eigengemaakte koekjes met een kruisje erop werden aangeboden. Veel vrijwilligers hadden zich weer ingezet om er een waardevolle avond van te maken. Een mooi initiatief, dat wat mij betreft, tot in lengte van jaren mag blijven bestaan.

Bron: Oudewater.net | 3 november 2018
Tekst: Gerdine van de Ven | Foto: Bert van der Horst

Geef een antwoord