Amber en Senna van RPS naar NK judo

Op zondag 18 maart werden de districtskampioenschappen onder de 15 jaar van Zuid Holland gehouden in sportboulevard Dordrecht. Dit is een plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap -15 die op zaterdag 7 april gehouden wordt in Leek. Het werd een spannende dag voor de deelnemers.

Van alle gewichtsklassen gaan de beste 4 judoka’s door naar het NK. Sjors Hendriks, Senna Groothedde en Amber Mulder waren de meisjes onder 15 die deelnamen. Sjors is eerstejaars, Amber tweedejaars en het is Senna’s laatst jaar onder de 15.

Amber, Senna en Sjors

Voor Sjors was het indrukwekkend, stond goed te judoën maar verloor 2 wedstrijden. Amber die eigenlijk nog ziek was, won haar eerste 2 partijen met volle ippons en plaatste zich voor de finale tegen Jue Cramers.
Dit was ook de eerste tegenstandster van Senna. Senna had deze wedstrijd verloren en moest zich via de herkansing terugknokken voor brons.
Senna won de partij om het brons met ippon ver in de golden-scoretijd.
Alle finale partijen werden achter elkaar gedraaid. Amber knokte voor wat zij waard was, maar uiteindelijk belandde zij in een houdgreep, Amber 2e.

Hidde en Max

In het middagprogramma was het de beurt aan de jongens -15. Hidde van Dam, laatstejaars -15 en eerstejaars Max Schenkel kwamen beide uitkomend in de -50; ze hadden het zwaar. Hidde won zijn eerste partij met ippon, maar verloor daarna 2 keer. Voor Max was het zijn eerste districtskampioenschap en erg indrukwekkend.Hij verloor 2 wedstrijden, maar wel een mooie ervaring.

Op zaterdag 7 april reizen de geplaatsten af naar Leek om daar alles uit de kast te halen voor een mooi resultaat.

Bron en foto’s: Richard Proost Sport | 19 maart 2018

Geef een antwoord