Amnesty zoekt collectanten

Amnesty International is op zoek naar collectanten in Oudewater die een paar uur willen collecteren. De Amnesty-collecte vindt plaats in de week van 13 tot en met 19 maart 2016.

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van schendingen van mensenrechten, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Amnesty is niet gebonden aan een politieke overtuiging of godsdienst en is onafhankelijk. Daarom neemt de organisatie ook geen geld aan van overheden.

Het gaat om mensenrechten

Met giften, zoals tijdens de collecte, wordt Amnesty’s werk blijvend mogelijk gemaakt. Amnesty streeft naar een wereld waarin ieders mensenrechten altijd worden gerespecteerd, aldus de organisatie.

‘‘Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het recht op vrijheid van meningsuiting, het recht op een eerlijk proces en op het in vrijheid belijden van geloof.’’

Ook het tegengaan van marteling en van discriminatie zijn actiepunten van de organisatie.

Veel acties succesvol

Veel acties van Amnesty zijn succesvol. Een gewetensgevangene wordt vrijgelaten, een ‘verdwenen’ persoon komt terecht, een zieke gevangene krijgt medische verzorging, een geïsoleerde gevangene krijgt bezoek van familie of een advocaat, of een doodvonnis wordt omgezet of uitgesteld. Jaarlijks komt Amnesty International honderden keren bliksemsnel in actie omdat iemands leven in acuut gevaar is, bijvoorbeeld omdat marteling of ‘verdwijning’ dreigt.

Meer informatie of aanmelden als collectant kan via de website www.amnesty.nl/collecte. Of mail naar collecte@amnesty.nl. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met de collectecoördinator in de gemeente Oudewater:
Tamara Klene, tel.: 06-23866677.

 Bron: Tamara Klene | 15 januari 2016

Geef een antwoord