Amnesty zoekt collectanten

Amnesty International is op zoek naar collectanten in Oudewater die een paar uur willen collecteren.
De Amnesty-collecte vindt plaats van 1 tot en met 7 maart. Amnesty International komt op voor de slachtoffers van schendingen van mensenrechten, waar ook ter wereld.

De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Amnesty is niet gebonden aan een politieke overtuiging of godsdienst en is onafhankelijk. Daarom neemt de organisatie ook geen geld aan van overheden.
Met giften, zoals tijdens de collecte, wordt Amnesty’s werk blijvend mogelijk gemaakt. Amnesty streeft naar een wereld waarin ieders mensenrechten altijd worden gerespecteerd, aldus de organisatie.
‘‘Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het recht op vrijheid van meningsuiting, het recht op een eerlijk proces en op het in vrijheid belijden van geloof.’’
Ook het tegengaan van marteling en van discriminatie zijn actiepunten van de organisatie.

Meer informatie of aanmelden als collectant kan via de website www.amnesty.nl/collecte. Of mail naar collecte@amnesty.nl. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met de collectecoördinator in de gemeente Oudewater: Tamara Klene, tel.: 06-23866677.

Bron: Zenderstreek Montfoort & Oudewater | 21 januari 2015

One thought on “Amnesty zoekt collectanten”

  1. Ria van roekel zegt:

    Hoi, hoi, ik wil de 10 e december een schrijfmarathon organiseren en woon in papekop. Wordt er in Oudewater ook iets gedaan?
    Groet ria

Geef een antwoord