Ars Musica brengt de Matthäus Passion

Rond de passietijd is het in Oudewater traditie geworden: de uitvoering van de Matthäus Passion door Ars Musica. Dit jaar staat het meesterwerk van Bach op zaterdag 24 maart op het programma in de Grote Kerk van Oudewater.

Uitvoerden

Ook dit jaar zorgen het Ars Musica Concertkoor en Orkest, onder leiding van dirigent Patrick van der Linden, voor de vertolking van deze passie. Koor en orkest hebben zich de afgelopen jaren bewezen als bevlogen musici die Backs muziek op de overtuigende manier weten over te brengen op de luisteraar. Verder werken de solisten Jan van Elsacker (Evangelist), Daniël Hermán Mostert (Christus), Margreet Rietveld (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt), Seil Kim (tenor), Robbert Muuse (bas) en Maaike Boekholt (gamba) mee. Samen met het Ars Musica Orkest, het Ars Musica Concertkoor, De Ars Musica Koorschool en het Ars Musica Meisjeskoor zorgen zij voor een avond die het publiek lang bij zal blijven.

Vorig jaar was de uitvoering in Oudewater uitverkocht. Dit jaar zal de uitvoering van de Matthäus Passion plaatsvinden op zaterdag 24 maart om 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Ars Musica en bij het Toeristisch Informatie Punt en The Read Shop in Oudewater. Prijzen voorverkoop: volwassenen 25 euro, t/m 18 jaar 10 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis (reserveren verplicht). Aan de kerk betalen volwassenen 30 euro.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort Oudewater | 7 maart 2018

Geef een antwoord