Avond4daagse 2017: Een sportieve week met geweldig weer!

In wat misschien wel de meest warme week van de afgelopen maanden was, werd de jaarlijkse Avond4daagse van de Vrienden van Oudewater gehouden. Woensdagavond werd zelfs een recordtemperatuur van 28 graden gehaald. Buiten één van de warmste edities van het evenement, was het ook één van de drukste. Wel acht scholen uit onder andere Oudewater, Hekendorp en Haastrecht liepen mee met de tocht! Zorgcentrum De Wulverhorst en Abrona werden ook ruimschoots vertegenwoordigd iedere dag. Met behulp van verzorgers, familieleden en de Scouting Jorisgroep Oudewater konden ze ook ‘meerijden’ in de 5 kilometerloop.

A$D-Martijn-DSC_3310Verschillende sponsors, waaronder Rabobank en Viteau, hadden kraampjes langs de weg neergezet en deelden water en fruit uit aan de lopers. Met name van het eerste werd dankbaar gebruik gemaakt met het warme weer.

DSC_3367Een tweede, wat kleinere groep, heeft een twee keer zo lange tocht van 10 kilometer gelopen. Zij liepen, onder andere, helemaal naar Hekendorp en Papenkop toe.

Ondanks een flinke daling in de temperatuur werden de laatste dagen ook druk bezocht.

19-7-2017-intocht-vierd.-018-2-1024x682Het aantal deelnemers groeit verrassend genoeg hoe verder de week vordert. Avond4daagse-koorts werkt kennelijk aanstekelijk!

19-7-2017 intocht vierd. 006 (2)De laatste dag herrees weer de indrukwekkende blauwe boog op het midden van de markt om de finish van de tocht aan te geven.

Onder luid gejuich van publiek werden beide groepen lopers tegelijkertijd onthaald met bloemen, snoepgoed en andere cadeaus. De laatste paar meter liep zelfs Fanfare Linfano met de stoet mee!

19-7-2017 intocht vierd. 051Ook langs de route zelf werd de lopers het nodige toegestopt. Met name op de Lange Burchwal stond het helemaal vol met toeschouwers. Op de Markt was het zelfs zo druk dat de lopers er amper doorheen konden lopen.

“Volgend jaar weer!”, hoorde je nu al mensen zeggen, maar ook: “Denk je aan de Geelbuikloop op 11 juni?”.

Bron: Oudewater.net | 19 mei 2017
Foto’s: Martijn de Wit en Bert van der Horst

Geef een antwoord