Bachdag Oudewater

De finale van de Ars Musica Bachweek is de Bachdag die op 14 maart in Oudewater wordt georganiseerd. Deze dag vormt het sluitstuk van een week waarin het werk van J.S. Bach op uiteenlopende manieren is belicht en werkt toe naar het avondconcert: een uitvoering van Bachs Matthäus Passion.

Op deze zaterdag wordt ’s ochtends in de Grote Kerk een masterclass orgel ‘Improviseren met barokke affecten’ gegeven door Gerben Mourik. Aansluitend aan de masterclass brengt hij een slotimprovisatie in stijl ten gehore. Verder wordt Bach deze dag verbonden aan zijn tijdgenoot Vivaldi. De bijzonder educatieve voorstelling Viva Vivaldi richt zich op de Italiaanse componist die in een meisjesweeshuis werkt en daar zijn wereldberoemde Gloria repeteert. De voorstelling wordt uitgevoerd door het Ars Musica (Jong) Meisjeskoor, Jong Mannenkoor, solisten en Orkest onder leiding van dirigent –en Vivaldi voor de gelegenheid- Arjen J.A. Uitbeijerse.

In de loop van de middag wordt het prachtige orgel opnieuw benut. Gerben Budding verzorgt -eveneens in de Grote Kerk- een orgelrecital met werken van J.S. Bach. Deze activiteiten vormen de aanloop naar het grootse slotconcert: de uitvoering van de Matthäus Passion. Een groot deel van de musici van Ars Musica werkt hieraan mee: de Koorschool, het Meisjeskoor, Concertkoor en Orkest. Verder zijn solisten Immo Schröder (Evangelist), Bert van de Wetering (Christuspartij), Margreet Rietveld, Carina Vinke, Edward Leach, Patrick Pranger, Gerben Budding en Ralph Rousseau Meulenbroeks (gamba) te beluisteren. Het geheel staat onder de vakbekwame leiding van dirigent Patrick van der Linden.

Stichting Ars Musica hoopt via de Bachweek een breed publiek aan te spreken en door middel van Bachs muziek te verrijken en te inspireren. Meer informatie kunt u aantreffen op de website, www.stichtingarsmusica.nl.

Bron: Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater | 24 februari 2015

Geef een antwoord