Bakkerij Stijnman verrast Oudewater

Loop je nietsvermoedend deze maandag door de Korte Havenstraat, waan je je plots ergens in Frankrijk of Duitsland, maar niet in Oudewater. Maar niets is minder waar, want bakkerij Stijnman heeft zowel voor, als in de winkel uitnodigend gezellig wat tafeltjes en stoeltjes neergezet.

Navraag levert op dat dit idee al langer bij Hester en Norbert Stijnman leefde: “Sinds oktober, november,” vertelt Hester Stijnman, “maar dat is niet de juiste tijd om aan zoiets te beginnen. Maar wel zijn we op zoek gegaan naar passende tafeltjes en stoeltjes. En die hebben we gevonden; kijk maar!”
Afgelopen weekend hebben ze het winkelpand enigszins aangepast, de vitrinekast omgebouwd en de kast aan de linkerzijde in de prettig ogende winkel is weer rijkelijk gevuld. Een paar schappen aan de rechtermuur, met de mooie foto’s erboven, maken het geheel netjes af. Eigenlijk is er niet eens zo heel veel veranderd in de winkel, maar het toont bijzonder ruim en uitnodigend.

Oudewater_Bakkerij-Stijnman_

Niet zo opvallend staat er  steeds      ergens te lezen: ‘op naar de honderd’, maar het blijkt toch nog wel een jaar of acht te duren voordat bakkerij Stijnman 100 jaar bestaat. Maar 92 jaar is ook lang niet mis.

Maar dan moet je met een winkel uiteraard wel met je tijd meegaan. En dat doen ze bij Bakkerij Stijnman. Sinds 2002 verkopen ze al diverse belegde broodjes om mee te nemen; vanaf nu kun je ze dus ook in de zaak opeten of, als het een beetje aardig weer is, buiten aan een tafeltje. Je kunt er ook iets fris of melk bij drinken; fruit verkopen ze ook. Je kunt er dus gezellig en gezond eten. Natuurlijk kun je ook gewoon een kopje koffie of thee nemen met iets lekkers erbij; keuze genoeg!

 Aad Kuiper – Redactie Oudewater.net | 1 februari 2016
Foto: Gerdine van de Ven

Geef een antwoord