Basketbal Oudewater kan nu ook wedstrijden spelen

Naast traditionele sporten als bijvoorbeeld tennis, voetbal, volleybal en zwemmen, kunnen Oudewaternaren nu ook basketbalwedstrijden spelen. Met de installatie van twee wedstrijdbaskets, kan Basketbal Oudewater – naast trainingen organiseren – nu ook tegenstanders ontvangen in sportzaal De Eiber. De gemeente schafte de twee benodigde wedstrijdbaskets aan.

Op feestelijke wijze namen vertegenwoordigers van Basketbal Oudewater en sportwethouder Walther Kok de twee ‘nieuwe’ wedstrijdbaskets in gebruik. Die heeft Oudewater overgenomen van de gemeente Leusden. Weliswaar tweedehands, maar nagenoeg ongebruikt en uiterst functioneel. In De Eiber hingen al oefenbaskets, maar die zijn niet geschikt voor wedstrijdsport.

,,Wij zijn al een poosje  bezig om kinderen en volwassenen enthousiast te maken om te komen basketballen. Dat gaat hartstikke goed. We zien en merken dat dit steeds meer bekendheid krijgt in Oudewater’’, laat (mede)initiatiefneemster Marloes Boetekees weten. Een enthousiaste groep van jongeren in de leeftijd tussen de 11 en 15 jaar traint al iedere dinsdagavond.

Ook wethouder Walther Kok is blij met de herintroductie van basketbal in Oudewater. Vanaf de jaren tachtig kende de huidige volleybalvereniging Jupiter ook nog een basketbalafdeling, maar die hield op een gegeven moment op te bestaan. ,,Wij vinden het belangrijk dat we als gemeente een steentje hebben kunnen bijdragen aan het stimuleren van onze jongeren om te gaan bewegen. Sport is goed voor de gezondheid, het zelfvertrouwen en de samenwerking met anderen’’, onderstreept Kok de meerwaarde van sport.

Meer informatie over Basketbal Oudewater op https://basketbaloudewater.jimdo.comen https://www.facebook.com/basketbaloudewater

Bron: gemeente Oudewater | Foto-onderschrift: Wethouder Walther Kok te midden van de basketballers. Foto Ellen van Leeuwen

Geef een antwoord