Battle of the coast & Eurotour SUP kick off in Zandvoort

In het weekend van 5 / 6 mei namen Richard en Koen Proost deel aan de Battle of the Coast in Zandvoort. De Technical Beach Race op zaterdag was de kick-off van de Eurotour Sup.
De Eurotour is het grootste Stand Up Paddle evenement wereldwijd. Met 10 events in 8 verschillende Europese landen is de Eurotour nu groter dan ooit.  Atleten van over de hele wereld hebben zich inmiddels al ingeschreven voor dit jaarlijkse evenement.
De Technical Race is een parcours op zee waar je om 5 boeien heen supt van ongeveer 1,7 km lang. Dit parcours moest 4x genomen worden. In het totale deelnemersveld van 50 deelnemers wist Richard zich in de middenmoot te handhaven. Ook zoon Koen kon goed meekomen tijdens zijn 1e suprace. Hij kwam als 3e jeugdpeddelaar binnen. De zee was kalm, de temperatuur hoog en het sterke deelnemersveld maakte dit een mooie maar pittige wedstrijd. Deze wedstrijd was tevens het NK Beachrace en kwalificatie voor het WK in Brazilie later dit jaar. Richard eindigde op een 6e plaats en Koen op een 16e plek.

Longdistance suppen

Op zondagochtend stond de Longdistance op het programma. De 12,6 km over zee moest zo snel mogelijk afgelegd worden. Er ontstonden 2 groepen.

2018-Richard-Proost_suppen_0T8A3744

Helaas kon Richard niet aanhaken bij de 2e groep en peddelde alleen naar de finish. Overall een 17e plaats. Later op de dag werden de sprints gehouden. 8 heats met 4 tot 5 suppers stonden klaar. De beste 2 gingen door naar de halve finale. Richard werd 2e in zijn heat en ging door. De 2 halve finales bestonden uit 8 deelnemers, de beste 4 gingen naar de finale. Helaas kwam Richard net wat tekort, hij werd 5e. Door deze 3 resultaten heeft hij overall een 19e plek behaald. In het Nederlandse veld leverde dit een mooie 4e plaats op.

Bron en foto: Richard Proost |14 mei 2018

Geef een antwoord