Bazel-Oudewater; 750 kilometer – deel 2

Dinsdag starten de mannen en vrouwen van ‘Hapsikee’ aan hun fietsreis van Bazel naar Oudewater; een afstand van 750 kilometer. Uiteraard in het kader van ‘Oudewater 750 jaar Stad’. Als alles goed gaat komen ze op zaterdag 6 juni – juist op Verenigingendag – aan op het Evenemententerrein. Woensdag 27 mei kwamen ze bij elkaar in ’t Hof van Hoenkoop’ om kleding te passen en de laatste afspraken te maken.

De teamauto

Als iedereen passende kleding heeft gevonden wordt de teamauto onthuld. Dat er nog een ploegleidersrek op moet wordt nadrukkelijk verteld.

Oudewater-Basel 1-6-2015 058

De meeste fietsen gaan mee in de bus van één van de sponsoren Eric Meijer, al zo’n twintig jaar eigenaar van Smit BV. Dit is een bijzonder metaalbewerkingsbedrijf, een professionele toeleverancier van hoogwaardig CNC draai- en freeswerk uit Abcoude. Eric is afkomstig uit Oudewater en fietst nog altijd mee met ‘Hapsikee’ en wil ook deze tocht graag meemaken. Samen met zijn partner, een van de twee vrouwelijke fietsers, Dorian Schoonderwoerd. Uiteraard staat de naam van de sponsor Smit BV op de teamauto, maar ook de naam van de andere sponsor Ceifer Accountants en Belastingadviseurs, waarvan Jos Sluijs ook mee fietst.

Toen het team voor de teamfoto moest lachen werd er spontaan ‘Hapsikee’ geroepen.

Oudewater-Basel 1-6-2015 056

Pieter Jongerius vatte het verloop van de plannen voor de aanwezigen nog even samen waarbij hij Fons Vermeij de gelegenheid gaf één van zijn gedichten, die hij speciaal voor deze gelegenheid maakte, voor te dragen. Oudewater heeft duidelijk nog ongekend talent. Pieter herhaalde waar en wanneer de fietsten moesten worden ingeleverd en ook dat ze maandag met de ICE naar Bazel zouden vertrekken. Hij roemde het regelwerk van Alfons Slootjes, Wil van der Neut en Arnold Heemskerk: een mooie route, waar nog steeds aan gesleuteld kan worden, want “je weet maar nooit …”.

Alles is geregeld

Alfons Slootjes, ook al zo’n oud-Oudewaternaar, lichtte de route toe en vertelde dat het vinden van accommodaties voor de tweeëntwintig man tellende ploeg niet altijd erg meeviel.

Oudewater-Basel 1-6-2015 067

Arnold Heemskerk was bijzonder tevreden over de trainingsresultaten: “Iedereen heeft door dat het niet om ‘hard’ gaat, maar om rustig aan, niet te lang op kop, met regelmaat eten en vooral drinken.” Tenslotte bleek uit de woorden van Wil van der Neut, dat het met de financiën helemaal in orde was. En hij wees er op dat de ploeg op zaterdag 6 juni om drie uur een groot onthaal op het hoofdpodium op het evenemententerrein wachtte.

Het zal daar ongetwijfeld erg druk zijn om die tijd.

Bron: Redactie Oudewater.net | 31 mei 2015
Foto’s: Bert van der Horst

Geef een antwoord