Bazel-Oudewater: 750 kilometer – deel 3

Oudewater-Bazel-laden van de fietsen 016Vandaag, 2 juni, startten de mannen en vrouwen van ‘Hapsikee’ aan hun fietsreis van Bazel naar Oudewater; een afstand van 750 kilometer. Uiteraard in het kader van ‘Oudewater 750 jaar Stad’. Als alles goed gaat, komen ze op zaterdag 6 juni om 15.00 uur – midden op de Verenigingendag – aan op het Evenemententerrein. Afgelopen zondag werden de fietsen ingeladen.

Oudewater-Bazel-laden van de fietsen 055Het was bepaald geen weer om blij van te worden. Een kleine groep ging nog voor de laatste keer die dag een ‘bakkie doen’ bij Eethuisje ’t Backertje op de Markt. Daar werden ze verrast door de eigenaresse met lekkere hapjes. Hoe het de komende periode met de hapjes zou verlopen was nog niet helemaal duidelijk en daarom werden ze natuurlijk als de beste vitamines ter wereld naar binnen gewerkt.

Maandagmorgen heel vroeg wachtte de meest lastige dag voor de rijders; ze konden alleen maar stilzitten in de trein. Daar hadden ze niet echt op geoefend. Er waren heel wat mensen om ze nog even uit te zwaaien voor een lange treinreis en de rit op de fiets terug.

Die treinreis verliep voorspoedig, maar het weer onderweg  was slecht. Moe en vroeg naar bed.
Gelukkig was het het weer vanmorgen wat beter. Nadat wethouder Bert Vermeij  de ploeg om half acht nog succes had gewenst en de jarige Hans Plas was toegezongen, vertrokken ze om half negen onder een bewolkte lucht en een temperatuur van 18 graden.

Op weg naar de eerste etappeplaats, zo’n 180 kilometer verderop.

Wordt vervolgd …

Bron en foto’s: Redactie Oudewater.net/Bert van der Horst | 1 juni 2015

Ook RTV Utrecht vertelt over fietsclub ‘Hapsikee’.

Geef een antwoord