Bazel – Oudewater: 750 kilometer – deel 4

Op dinsdag 2 juni, startten de mannen en vrouwen van ‘Hapsikee’ aan hun fietsreis van Bazel naar Oudewater; een afstand van 750 kilometer. Uiteraard in het kader van ‘Oudewater 750 jaar Stad’. Als alles goed gaat, komen ze op de verenigingendag om 15.00 uur aan op het Evenemententerrein. De afgelopen dagen waren behoorlijk zwaar, aldus het verslag van een van de begeleiders, Bert van der Horst.

De eerste etappe verliep voorspoedig

Op dinsdag werd om half negen gestart voor de eerste 180 kilometer. De rit ging onder andere over Village Neuf (Frankrijk) en Rumersheim met een temperatuur van zo’n 26 graden en wind mee op weg naar de eerste koffiestop in Kunheim op zo’n 60 km. Toen kwam de volgende 60 km voor de lunch in Plobsheim. We zitten nog steeds in Frankrijk en volgen de D468 door de Elzas. Iets later dan verwacht, zo rond half zes komt de ploeg aan in het hotel in Huegelsheim. De eerste dag zat erop. De avond werd met een door Alfons georganiseerde quiz ‘Petje op, Petje af’ doorgebracht. Dit zorgde voor de nodige hilariteit en ontspanning na alle inspanning.

De tweede etappe: niet gemakkelijk, maar de stemming is goed

Op woensdag 3 juni de tweede etappe, weer van 180 km. De tocht gaat door een Zuid Limburgachtig glooiend landschap en veelal dwars door bossen. We lopen hierdoor wel wat achter op schema, maar het weer is prachtig. Bij Scheibenhardt gaan we Duitsland in. We rijden onder andere door Maxdorf en Monsheim en komen om ongeveer half zeven in Bingen am Rhein aan. De gemiddelde snelheid bleek net geen dertig kilometer per uur.

De derde etappe: zwaar, maar de stemming is opperbest

De rit op de derde dag, donderdag 4 juni, zou de zwaarste worden. Het weer is weer prachtig en iedereen is klaar voor deze etappe, een tocht van zo’n 150 km richting Bad Munstereifel-Arloff. Om half drie stopten we voor de lunch in Riedener Muhlen in de Eifel. Vandaag reden we door de bergen met soms een keer 18% en zelf een keer 23% stijging. De renners hebben het heel zwaar en heel warm; ze krijgen het zeker niet cadeau. Maar de stemming blijft opperbest. Als ik dit schrijf moeten we nog 51 km naar de eindbestemming van vandaag: Hotel zur Waage.

Bron: Redactie Oudewater.net/Bert van der Horst | 5 juni 2015

 

3 thoughts on “Bazel – Oudewater: 750 kilometer – deel 4”

 1. Ineke Sluijs zegt:

  Ik vind echt dat jullie het SUPER doen! Petje op petje af voor jullie allemaal! Nog 1 dag trappen!!!

 2. gerda heshusius zegt:

  Mijn petje af voor jullie!!!!!
  Wij Jan Willem en Gerda Heshusius zijn in gedachten bij jullie!
  Het is hier vandaag 5 juni meer dan 30 graden.
  Iets te warm maar erg benieuwd hoe jullie het vandaag hebben gehad!
  Morgen staan we op de verenigingendag met LOGO.
  Wij hopen jullie daar te mogen ontvangen!
  Nog heel veel goede kilometers toegewenst !
  Hartelijke groet, Gerda en Jan Willem Helletje 6 buur van Robert Jan

  1. Jan willem heshusius zegt:

   Die bergen zie ik voor mij omdat wij daar in de buurt op vakantie zijn geweest. Maar soms 20% dat had ik niet gedacht.
   Morgen hebben wij de verenigingen dag en wij hopen dat jullie gezond en wel rond 15.00 uur aankomen. Op dit moment is het net geen rust bij Nederland-VS en net een afgekeurd doelpunt van Wijnaldum. Stand is nu 1-1. Onbelangrijk maar het blijft sport.
   Zie jullie morgen en neem mijn petje er voor af.
   vr.groet, Jan Willem Heshusius.

Geef een antwoord