Bazel – Oudewater: 750 kilometer – deel 5

Op dinsdag 2 juni, startten de mannen en vrouwen van ‘Hapsikee’ aan hun fietsreis van Bazel naar Oudewater; een afstand van 750 kilometer. Uiteraard in het kader van ‘Oudewater 750 jaar Stad’. Als alles goed gaat, komen ze vandaag, op de verenigingendag om 15.00 uur aan op het Evenemententerrein. De afgelopen dagen waren zwaar, maar de stemming opperbest, aldus het verslag van een van de begeleiders, Bert van der Horst.

De derde etappe

De trouwe lezers weten dat de derde etappa op donderdag 4 juni zeer zwaar was. Zo’n 150 km lang met veel klimwerk. De rit eindigde in Hotel zur Waage in Arloff. Iedereen was uiteraard moe en na het eten en de uitreiking van de cadeaus van Alfons, zoals de rode lantaarn, iets voor koude handen en nog meer van die ongein, vertrok iedereen om een uur of tien naar bed, want er stond ons nog heel wat te wachten.

De vierde etappe: Nederland in zicht

Vandaag, vrijdag 5 juni, maakten we de vierde etappe; een rit van zo’n 143 km. Eerst nog zo’n 25 km klimmen en daarna vlak; een verademing voor de fietsers. Op zo’n 41 km voor Nederland aan de koffie. Eten in de Rozentuin in Kessel. Ja, we zijn weer in Nederland en dan nog zo’n 30 km naar de B&B in Deurne. Maar eerst nog even een drankje van Alfons in het dorp van Toon Kortooms en dan de laatste 7 km van vandaag.

De laatste avond. De meesten zullen de gezelligheid van deze hechte club volgende week vast wel gaan missen. En dan morgen de laatste etappe naar Oudewater. Benieuwd naar de ontvangst.

Bron: Redactie Oudewater.net / Bert van der Horst | 5 juni 2015

 

One thought on “Bazel – Oudewater: 750 kilometer – deel 5”

  1. Eric Meijer zegt:

    Als deelnemer heb ik genoten van een perfect georganiseerde fietstrip.
    Zonder de begeleiding hadden we het veel zwaarder gehad.
    Nogmaals dank voor de schitterende 5 dagen.
    Eric Meijer

Geef een antwoord