Bazel – Oudewater: 750 kilometer – deel 6 en slot

Op dinsdag 2 juni, startten de mannen en vrouwen van ‘Hapsikee’ aan hun fietsreis van Bazel naar Oudewater; een afstand van 750 kilometer. De tocht was zwaar, maar de stemming opperbest, aldus het verslag van een van de begeleiders, Bert van der Horst. Zaterdag 6 juni kwamen ze aan op het evenemententerrein.

Een samenvatting van de afgelopen week

‘Wat een onvergetelijke week. Toen we Oudewater binnenkwamen hoorde ik later dat iedere renner een brok in de keel had door de warme ontvangst.

Bazel-Oudewater-2015-IMG_1568

Iedereen moest effe slikken en een traan wegpinken. Dit was zo overweldigend en hartverwarmend. Er is wat afgetrapt: het was echt heel erg zwaar.

Maar we hebben ook gelachen met bijvoorbeeld Alfons’ quiz. Na het eten  lagen we dan ook meestal in een deuk over onder andere stomme cadeaus. Zo was er de vraag wie de kamer had met de meeste kamergenoten die wel erg luidruchtig waren. Ja, die kreeg dan een setje voordelige oordopjes en meer van die onzin.

Bewegen

Alle hotels waren meer dan goed. Het ging voor de renners ook alleen om lekker avondeten, een goed bed en een goed ontbijt.

Maar iedereen lag wel echt om half 11 lag te slapen, want om 5 uur ging de wekker, om 7 uur was het ontbijten en om half 9 werd er luidkeels ‘BEWEGEN’ geroepen. En dan gingen ze fietsen. Die kreet ‘bewegen’ is dan ook de nieuwe kreet van de club.

Bron: Redactie Oudewater.net en Bert van der Horst | 5 juni 2015

 

Geef een antwoord