Begin november komt een sprookje uit in De Boezem

Samen met haar beste vriend loopt een jong meisje weg van haar overbezorgde ouders, om eindelijk eens de dingen te kunnen doen die haar ouders altijd verbieden. Op hun reis ontmoeten ze een tovenaar, die kattenkwaad uithaalt en een goedwillige heks. Dit is het verhaal van het nieuwe kinder-toneelstuk ‘het einde is zoek’ van de Hekendorpse Toneelvereniging die in première gaat begin november. Het is wat anders, dan we gewend zijn van de vereniging: die normaal kluchten of komedies speelt. Gekozen voor een kinder-toneelstuk is, omdat het toneelstuk de 100ste is in het 65-jarige bestaan van de Hekendorpse vereniging.

Het toneelstuk zit al goed in elkaar. Gestart met repeteren is pas na de zomervakantie, maar de spelers kennen al goed hun teksten uit het hoofd en kunnen het leuk brengen. Met name de tovenaar vond ik erg vermakelijk. Bijzonder is is dat het toneelstuk veel interactiviteit met het publiek heeft. Het verhaal wordt verteld als een spookje met een verteller, die soms de kinderen om een reactie vraagt voor wat de spelers laten zien.

Het pas gemaakte promofilmpje geeft al een goede sfeerimpressie van het toneelstuk. De kostuums en de make-up in het filmpje zijn daarbij allemaal zelf gedaan door de vereniging.

Er worden drie voorstellingen opgevoerd in zalencentrum De Boezem, te Hekendorp: twee op zaterdag drie november om 10:30 uur en 14:30 uur én één op zondag vier november om 14:00 uur. Kaartverkoop start op 20 oktober in de Emté in Oudewater, Uitspanning Goejanverwelle in Hekendorp en de Regiobank in Haastrecht. Een kaartje kost zeven euro, dit is inclusief drankje en traktatie.

 

 

Geef een antwoord